Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Zino Davidoff rövid élettörténete

2018-ban ünnepli 50. születésnapját a Davidoff szivar

2018. május 07. - The Cigarmonkeys

zino_davidoff_rovid_elettortenete.jpg

A Davidoff szivarok története egy kis genfi üzletben kezdődött. A boltot 1912-ben nyitotta Hillel Davidoff, aki családjával együtt egy évvel korábban vándorolt ki Svájcba szülővárosából, Kievből.

 

A Gusto Magazin 2018 januári cikke

A kis dohánybolt hamarosan a helyi előkelőségek fontos találkozóhelye lett. Hillel fia, Zino már gyerekkorában lelkesedett a dohányért. Az ifjú Davidoff 1924-ben, 18 évesen kalandos útra indult Dél-Amerikába. Ez az élmény meghatározta az egész életét.

davidoff-master-selection-series-1.jpg

Bejárta Argentínát és Brazíliát, majd Kubában sajátította el a szivarkészítés csínját-bínját a dohány szüretelésétől kezdve a pácoláson, erjesztésen, szárításon és érlelésen át egészen a sodrásig. Végleg elkötelezte magát a szivarral, de sokáig továbbra is csak kereskedőként működött a családi kis boltban.

1946 hozta meg számára az első áttörést. Zino Davidoff szerződést kötött a kubai Hoyo de Monterrey szivargyárral, amely kifejezetten a számára készített egy sorozatot, amelyet Château-nak neveztek el. Az új széria hatalmas sikert aratott, fél év alatt több mint százezer darabot adtak el belőle.

davidoff_cigars_02.jpg

Az igazi nagy dobás azonban csak 1967-ben következett be, amikor a Cubatabaco cég felajánlotta Zino Davidoffnak, hogy az ő neve alatt hoznak ki egy első osztályú havannát. Egy évvel később, 1968-ban világot látott a Davidoff Nr. 1, amelynek most fél évszázados születésnapját ünnepeljük.

Nem sokkal később piacra került a Nr. 2 és az Ambassadrice is. 1970-ben Zino eladta az üzletet az Oettinger csoportnak, és ezzel a Davidoff márka elindult a világhír felé vezető úton.

davidoff-escurio-cigar-review-gran-toro-holding-with-whiskey-glass-rolex-gmt-master-1675.jpg

Maga Zino azonban nem húzódott a háttérbe, hanem a nevét viselő szivarok nagyköveteként járta a világot, és a maga által megfogalmazott szivarfilozófiát hirdette.

Mindenben mértékletes volt, mondta róla a lánya, Sonja, kivéve a dohányzásban. Láncdohányos volt, főként cigarettázott, és csak hébe-hóba szívott el egy szivart. Egyszer megkérdezték tőle, nem találja-e furcsának, hogy miközben egy világhírű luxusmárka viseli a nevét, ő maga legszívesebben spagettit ebédel.

davidoff_cigar_cigarmokeys.jpg

A válasz úgy hangzott: egyáltalán nem olyan könnyű igazi al dente spagettit főzni. Azt mondják, egyáltalán nem szállt el a hírnévtől és a pénztől, pedig olyan emberek voltak a törzsvásárlói, mint Winston Churchill, Elvis Presley vagy Brigitte Bardot. (gusto.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr7213898288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása