Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

A kubai kormány mindenkit letartóztat, akit szivarhamisításon ér

2018. január 16. - The Cigarmonkeys

cuba-special-forces-commando-tropas-especiales.jpg

Nő a hamisított szivarok gyártása Kuba nyugati részén a Cubanet független kubai hírforrás szerint. Mint a Bloomberg hírügynökség a Cubanetre hivatkozva írta, a délnyugati partvidéken, Pinar del Rio tartományban, ahol Kuba legértékesebb szivardohányát termesztik egyre nagyobb az igény a tapasztalt szivarsodrókra.

real_fake_tips_cohiba_cigars.jpg

Az év eleje óta a kubai rendőrség többször is razziát tartott nem állami szivargyárakban és dohányt és csomagolóanyagokat kobzott el. A hamisított szivarok gyártása azért van felfutóban, mert a dohány beszerezhető a helyi gazdáktól és a turisták közül sokan a legális, állami üzletekben árusított fajtáknál olcsóbb szivarokat keresik. A gazdák és a szivarsodrók egyaránt többet kereshetnek, ha saját szakállukra és nem állami megrendelésre dolgoznak.

real_fake_cuban_cigars.jpg

Mint a Cubanet írta, a farmerek dohánytermésük egy részét elrejtik az állami felvásárlók elől, közvetítők segítségével kisebb adagokban úgynevezett „biztonságos házakba” juttatják el, ahol titokban sodorják és csomagolják az árut.

A kubai kormány speciális rendőri egységet hozott létre, amely lecsap az illegális gyártókra, kereskedőkre és mindenkit letartóztat, akit szivarhamisításon ér.

real_fake_cohibas_inside.jpg

A jelentős árkülönbség illusztrálására a Bloomberg megjegyzi, hogy míg egy 25 Cohiba Esplendidost tartalmazó doboz - ez Kuba legdrágább kereskedelmi forgalomba kerülő szivarfajtája - az állami dohányüzletekben 384 dollárba kerül, az illegálisan gyártott Esplendidos 75-100 dollár közötti áron megvásárolható.

fake_cohiba_leaves.jpg

real_cohiba_leaf.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr3913579333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása