Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Csak egy cég forgalmazhat kubai szivart Magyarországon

Az index 2007 áprilisi cikke

2018. január 20. - The Cigarmonkeys

A Habanos SA kubai szivarmonopólium Adria Tabak Kft.-t választotta hivatalos magyarországi disztribútorának. Sokan képesek megfizetni a magas, az unió más országaihoz képest is jelentős közteherrel terhelt termékeket.kubai_szivarok_magyarorszagon_szivarom_blog_1.jpg

Az Adria Tabak Kft.-t választotta hivatalos magyarországi disztribútorának a Habanos SA kubai szivarmonopólium. A hivatalos indoklás szerint így javul a korábban eddig időnként akadozó kubaiszivar-ellátás, mert a termék folyamatosan, zárt láncon keresztül jön az országba. A megbízás azonban nem jelent teljes kizárólagosságot, más forgalmazók is hozzájuthatnak ugyanis kubai szivarokhoz, igaz, nem közvetlenül a Habanoson keresztül.

 

Az Európai Unióban több forgalmazó is működik (olyanok, mint az Adria Tabak), és rajtuk keresztül is bejuthat a magyar piacra a híres füstölnivaló. Ez leginkább azokra a márkákra vonatkozik, melyeknek van itthon fogyasztói tábora, de az Adria Tabaknak esetleg elkerüli a figyelmét.

kubai_szivarok_magyarorszagon_szivarom_blog_3.jpg

A kubai termékek magyarországi piaca ugyanis legalább annyira megfoghatatlan, mint a szivarfüst. A termék magas adótartalma miatt a fogyasztók igyekeznek a szürke- vagy a feketepiacról beszerezni az árut.

Jelentős az úgynevezett magánimport is, ami elvileg erősen korlátozott az uniós és a kubai jogszabályok miatt - jószerével egy doboz szivar hozható be az országba és ugyanennyi vihető ki Kubából is, ám a termék hazai és a származási helyen elkért ára miatt nagy a kísértés, a fogyasztók igyekeznek kikerülni a korlátokat, és ez fellendíti az illegális kereskedelmet. Ráadásul a Kubába irányuló magyar turizmus viszonylag jelentős, így a rendszeres fogyasztóknak is folyamatos az utánpótlás.

kubai_szivarok_magyarorszagon_szivarom_blog_2.jpg

Piaci pletykák szerint a kubai szivarok tényleges fogyasztói rendszerint (de nem zökkenőmentesen) pult alól jutnak a jó minőségű prémium márkákhoz, ami arra enged következtetni, hogy a kubai szivargyárak jól szervezett uniós viszonteladói csatornákat tartanak fenn. Piaci elemzők szerint a fizetőképes kereslet megvan a kubai szivarok iránt. Sokan képesek megfizetni a magas, az unió más országaihoz képest is jelentős közteherrel terhelt termékeket, mivel azonban korábban a legális csatornák ellátása is akadozott (nem tudták mindig beszerezni a kedvelt márkáikat), ezen bázis gyakran fordult a feketepiac felé.

Az Adria Tabaknak ezzel a piaci anomáliával kell megküzdenie, illetve azzal, hogy közkedvelt kubai márkákat a hazai árak feléért lehet beszerezni néhány száz kilométerrel odébb. Ez pedig egy húszszálas doboz esetében több tízezer forintos megtakarítást is jelent, azaz bőven megtérül az üzemanyagköltség.

index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr4913589697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása