Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Több mil­liót ér Chur­chill szi­var­csut­kája

A ripost 2018 januári cikke

2018. január 20. - The Cigarmonkeys

Ár­ve­résre bo­csát­ják Wins­ton Chur­chill utolsó, ránk ma­radt szi­var­csut­ká­ját. A be­cses le­le­tet egy kór­házi nővér őriz­gette mos­ta­náig, és több mil­lió fo­rint­nak meg­fe­lelő fon­tért kerül majd új gaz­dá­já­hoz.

tobb_mil_liot_er_chur_chill_szi_var_csut_kaja_szivarom_szivarozok_tehat_1.jpg

2010-ben már egyszer árverésre bocsátották a volt brit miniszterelnök egyik félig elszívott szivarját, amelyet akkor 4500 fontnál (mai árfolyamon kb. 1,8 millió Ft) ütöttek le. Most ismét előkerült egy szivarcsutka, a politikus szívós és elpusztíthatatlan bulldogtermészetének jelképe.

tobb_mil_liot_er_chur_chill_szi_var_csut_kaja_szivarom_szivarozok_tehat_2.jpg

Kincsre lelt a nővérke

1962-ben az akkor 87 éves Sir Winston Churchill Monte Carlóban töltötte a szabadságát, amikor balesetet szenvedett: álmában kiesett az ágyából. Eltört a csípője, hazaszállították Angliába, ésa szóban forgó szivarra akkor gyújtott rá, amikor begipszelve feküdt a kórházban. Az akkori szabályok sem engedték, hogy a betegek a kórtermekben dohányozzanak, de az ágyhoz kötött politikus nem tudott lemondani erről a szenvedélyéről.

tobb_mil_liot_er_chur_chill_szi_var_csut_kaja_szivarom_szivarozok_tehat_3.jpg

Egy tanuló nővér gyűjtötte be a jól megcsócsált és félig elszívott szivart, hogy a kisöccsének adja. A használt kötszerek számára rendszeresített zacskóban őrizgették mindmáig.

Szivar, whisky, semmi sport

Churchillt megviselte a betegség. Ráadásul kedves pudlija – Rufus II – éppen az idő alatt múlt ki, míg gazdája a kórházban feküdt.Ahogy mindenki más, Churchill is elpusztíthatatlannak hitte magát még 87 éves korában is, amikor a szerencsétlen eset történt vele. Élete során mindvégig betartotta a maga állította szabályokat – szivar, whisky, semmi sport –, amelyeket a hosszú élet titkaként hirdetett.

tobb_mil_liot_er_chur_chill_szi_var_csut_kaja_szivarom_szivarozok_tehat_4.jpg

Idén emlékeznek meg Churchill halálának 50. évfordulójáról, így mindenki arra számít, hogy komoly licitálás lesz a dekkért a Duke's of Dorchester árverési háznál. A tulajdonosok és az aukciós ház több ezer fontot remél.

ripost

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr8313589785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása