Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

A dohányzási tilalom ellenére a szivar klubok továbbra is működhetnek tovább?

Beszélgetés a gyakorikerdesek.hu-ról 2012 januárjából

2018. január 24. - Cigar Man

2012 januártól életbe lép a dohányzási tilalom, vagyis beltéri szórakozóhelyen nem lehet rágyújtani. Mi a helyzet azokkal a vállalkozásokkal amelyek erre a szolgáltatástípusra szakosodtak, ez a fő profiljuk.

sőt a kaszinókban is rá lehet gyújtani...

Szóval akkor nem érinti ezeket a helyeket a törvényi szabályozás?

 

pontosan.

Konkrétan mondanál Bp-n egy ilyen szivarklubot? Casinókban nem lehet rágyújtani (esetleg áprilisig a türelmi idő miatt, utána már nem).

 

De a törvényi szabályozásban csak a szállodák szivar szobáiról esik szó.

Közfelháborodásra a kaszinókban sem lehet, eredetileg nem vonatkozott volna rájuk.
A szivarklub az egy érdekes dolog, szerintem valahogy ki lehet kerülni, ha nem kapnak mentességet.

 

Szerintem Bp-n egy (zárt) szállodai szivarszoba sincs. A törvény az ún. dohányzó szobákra vonatkozik (azokra a szállodai szobákra, ahol a dohányzás engedélyezett), vagy elsősorban azokra. Kijátszani azért nem lehet a tilalmat, mert új szivarszobák nem hozhatók létre, a régieket meg még 2011 folyamán újra kellett volna engedélyeztetni.

Igen a törvény szerint a szivarszobákban rá lehet,azokban ami a törvény hatályba lépése előtt épült.Viszont ott nem lehet majd italt felszolgálni..Ezen kívül csak a zárt osztályon illetve a börtönben lehet.

 

gyakorikerdesek.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr8213599965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.