Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

A Toszkán szivar - Toscano - Toscanello

2018. január 26. - The Cigarmonkeys

olaszorszag_dohanyzas_szivarozas_toscano_toscanello_2.jpg

A toscan szivar 1818-ban született Firenzében mégpedig egy váratlan nyári záporeső következtében: elázott egy halom dohánylevél és így elkezdődött egy természetes fermentálás.

Eleinte azt hitték, hogy tönkrement a dohány és ki kell dobni aztán a gyár igazgatója mégis úgy gondolta, hogy készítenek belőle olcsó, a szegényebb réteg számára is megvásárolható szivart. Senki nem gondolta volna, hogy ez volt a TOSCANO szivar születésének a pillanata!

olaszorszag_dohanyzas_szivarozas_toscano_toscanello_3.jpg

Ami Toscanaban történik: pácolás, fermentálás, halmok mozgatása, a levelek szétválasztása az erezettől, kézi és mechanikus készítés, 1 hónap szárítás, csomagolás.

olaszorszag_dohanyzas_szivarozas_toscano_toscanello_1.jpg

A Toscano egy igazi Made in Italy. Nincsen pontos szabály arra, hogy kell elszivni ezt a szivart elegendő ha valaki úgy gondolja, hogy elengedi magát. Hagyományok persze vannak: a legjobb ha valaki a szivart „alla maremma” módjára szívja azaz egészben. Mit jelent ez?


A maremmai toscan részről ered ez a szokás ahol a lovászok szerettek szivarozni, de nem szállhattak le a lóról, hogy félbe vágják a szivarjukat. A „maremmai” szivarozás engedi csak meg, hogy a dohány minden aromáját igazán élvezni lehessen
olaszorszag_dohanyzas_szivarozas_toscano_toscanello_9.jpg

A szivar részei
A Toscano csak két részből áll: borítólevél és töltelék. Ez egy nagyon fontos tulajdonsága mivel a Toscano borítólevelét Kenctucky dohányból válogatják ki a legnagyobb és hibátlan levelek közül.

Dohány
Kizárólag erjesztett Kentucky dohány, tehát nem kevernek más fajtájú dohányt bele.

Fermentálás
Attól függően, hogy milyen szivart készítenek a dohányt előtte 30-50 napig erjesztik.

Érlelés
A Kentuckyt állandóan ellenőrzött hőmérsékleten és párán érlelik min. 4 hónaptól max. 1 évig (minél tovább érlelik annál értékesebb lesz a szivar).

Aroma
A fermentálás, érlelés és a csak Kentucky dohányt alkalmazó Toscano szivar aromája intenzív, határozott.

olaszorszag_dohanyzas_szivarozas_toscano_toscanello_10.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr413605609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása