Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

A dohánytermesztési ágazat jelenleg is mintegy 20 ezer család megélhetését biztosítja Magyarországon

2018. február 09. - The Cigarmonkeys

A dohánytermesztés egy szezonális és rendkívül élőmunka-igényes folyamat. A palántanevelés márciusban kezdődik, a dohánynövény betakarítása pedig az augusztusi és szeptemberi hónapokra tehető. A több évszázados múltra visszatekintő, tradicionális dohánytermesztési ágazat jelenleg is mintegy 20 ezer család megélhetését biztosítja Magyarország legelmaradottabb, és a munkanélküliség által leginkább sújtott területein. A szektorban dolgozók 80 százaléka Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lakik, 90 százalékuk szakképzettség nélküli, 70 százalékuk nő és mintegy 50 százalékuk roma. A termőterületek megközelítőleg 94 %-a az alföldi térségben, ezen belül is elsősorban az észak-alföldi régióban található, ahol kiemelten fontos a foglalkoztatottság kérdése.

dohanytermesztes_szivargyartas_magyarorszagon_1_1.jpg

A dohánynövény betakarítása és szárítása utáni, következő lépés a fermentálás, melynek során a dohány alkalmassá válik ipari jellegű felhasználásra. Fermentálásnak nevezzük azt az erjedési-bomlási folyamatot, melynek során a termék elnyeri végső színét, állapotát és minőségét.

A dohánygyár a fermentálóktól vásárolja meg a gondosan előkészített dohányt, majd megkezdődik a végleges feldolgozás. A különböző dohányfajtákból egyedi dohánykeverékeket állítanak elő, melyből cigarettát, pipa-, illetve cigarettadohányt készítenek. A folyamat utolsó szakaszában a nagykereskedők értékesítik a kész dohányterméket az Országod Dohányboltellátó Kft. részére, aki azt a kiskereskedők megrendelései alapján továbbértékesíti feléjük.

dohanytermesztes_szivargyartas_magyarorszagon_3_1.jpg

Fontos kiemelni, hogy mind a vágott dohány, mind a cigaretta jövedéki terméknek számítanak így kereskedelmük és forgalmazásuk során szigorúbb szabályoknak kell megfelelni. Különösen igaz ez az elszámolással és a termék eredetével kapcsolatos előírásokra.

Magyarország azon országok közé tartozik, ahol a dohányvertikum minden eleme megtalálható, a dohánytermesztéstől és felvásárlástól egészen az értékesítésig.

wegry_5906109.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr1313649654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása