Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

A torkot-szárító füstölés élvezete

Remethey Fülepp Dezső - A nagy szenvedély

2018. február 13. - Cigar Man

Az élniakaró ember testét, lelkét mindig hevítették a legkülönbözőbb igények, — amelyeket igyekezett is kielégíteni. Vannak első-, másod- és harmadrendű szükségletek, melyek között egyike a legfontosabbnak a táplálkozás. Az emberrel veleszületett az ínyencsége. Ennek kielégítése érdekében a ,,legtökéletesebb állat” elméje sok mindent kitalált. Igyekezett maga körül mindent a saját kénye-kedvére alakítani és rendezni.

a_torkot-szarito_fustoles_elvezete_szivarozas_kultura_1.jpg

A hajdani lukullusi lakomák étel- és italsorát még ma is, mint nevezetességet emlegetjük. Már akkor tüneményesen értettek az élethez! Csak természetes, hogy telt gyomorra megkívánták a füstölést. Különösen azóta, hogy Noé legelőször kisajtolta a szőlőbogyót és szomjúhoztak mámorító nedvére, S hogy ebből az ember minél többet tudjon kortyolni, ösztönösen ráeszmélt a torkot-szárító füstölés élvezetére.

a_torkot-szarito_fustoles_elvezete_szivarozas_kultura_2.jpg

Ha nem is tudták magyarázatát, hogy a füstnyelés előnyösen csökkenti a szájüreg nyálkaképződését, — fontos volt, hogy jól esett a meleg füst szívása és mámort talált az emberiség a bodor füst eregetésében.

a_torkot-szarito_fustoles_elvezete_szivarozas_kultura_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr1713665998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.