Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Julio a fiatal kubai dohánytermelő meséli

Vizet forralnak cukornád, méz, ananász, guava és rum hozzáadásával, bespriccelik a főzettel aleveleket...

2018. február 14. - Cigar Man

tobacco-farmer-raul-valdes-villasusa-shows-his-hands-calloused-from-years-of-hard-work.jpg

A dohánytermesztés alaapjai Kubában:

  •     előnevelik a növényt, utána palántázzák ki a szabadföldbe
  •     3 hónap telik el a betakarításig
  •     csak télen tudják termeszteni, mert nyáron túl meleg van hozzá
  •     a növény felső leveleiből, melyeket sok napsütés ér, erősebb dohány lesz, mint az alsó levelekből
  •     a dohánytermesztőknek a termés 90 (!) %-át be kell szolgáltatniuk az államnak, a többivel szabadon rendelkezhetnek

 dohanylevelek_fermentalasa_kubaban.jpg

Julio elárulta családjának receptjét:

  •     miután a dohánylevelek kiszáradtak (ezt a műveletet egy erre a célra készült épületben végzik), fermentálják azokat úgy, hogy vizet forralnak cukornád, méz, ananász, guava és rum hozzáadásával. Leraknak egy réteg szárított dohánylevelet, bespriccelik a főzettel, újabb réteg dohánylevél, azt is benedvesítik és így tovább. Aztán pálmalevelekkel betakargatják az egészet és egy évig állni hagyják.
  •     ezt követően készítik belőle a szivart

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr113669322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.