Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Fermentálás - A dohány erjesztése

dr. Hohenberg József - A dohány és a dohányzás

2018. február 15. - The Cigarmonkeys

A dohány erjesztése. Ha a dohány szárítása tökéletes módon folyt le, akkor az erjesztés már másodrangú tényező. A dohány erjesztése úgy történik, hogy a már megszárított dohányleveleket asztagokba rakják, az ilyen asztagokban hő keletkezik, mely maximálisan 46° R-t ér el. Első célja az erjesztésnek, hogy a dohány szép barna színt nyerjen; másik célja az ammóniák-képzés, mely minél nagyobb percentben történik, annál zamatosabb a dohány.

Hogy a dohány ízét, szagát és égését fokozzák, különböző anyagokkal keverik. A hozzá keverendő anyagok általában a következők: konyhasó, salétrom, szalmiákoldat, szőllőnedv, málna, almanedv, kávé, tea, fahéj, vanília, bor, pálinka, cukor stb.

dohanylevelek_fermentalasa_szivarozas_2.jpg

Az elkészített, illetve kikészített dohányanyagok elraktározására és eltartására nagy gond fordítandó, mert meg nem megfelelő kezelés mellett veszítenek értékükből. Ha a dohány sokáig áll, akkor egyre veszíti (főleg a kész gyártmányok) a benne levő szerves anyagokat, miáltal minősége romlik.

Úgyhogy igen kétes értékű az a kijelentés: „Ez a szivar elsőrangú, még békebeli.”

A dohányleveleket különböző pótlékokkal (surrogátumokkal) hamisítják nyerészkedési vágyból. Ilyen célra különböző növények levelei szolgálnak, pl. diófa-, cseresznye-, platánlevél stb. A dohány ízének és hatásának fokozására, főleg a keletről importált dohányneműekhez különböző szereket adnak, melyek néha a szervezetre károsak. Az orientális cigaretták ópiummal, a dohánylevelek pedig hyosciamus nigerrel, datura strammoniummal sőt, belladonnával vannak preparálva.

dohanylevelek_fermentalasa_szivarozas_6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr5213671260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása