Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

A dohány szárítása

dr. Hohenberg József - A dohány és a dohányzás

2018. február 15. - The Cigarmonkeys

szivar_dohany_szaritas.jpg

A zöld dohányleveleket szárításnak vetik alá. A szárítás módja a dohány mineműségére nagy befolyással bír. Szárítás közben a dohány vegyi alkotó részei bomlásnak indulnak és e bomlás folyamán különféle kémiai anyagok keletkeznek. Az átalakulási folyamat attól függ, hogy gyorsan, vagy lassan, alacsony, vagy magas hőfok mellett történik a szárítás; függ a levegő páratartalmától is, mert a dohány erősen vízszívó növény. Ezek a körülmények szabják meg a dohány színét és nyúlékonyságát, mely utóbbi a dohány értékét befolyásolja (szivarboríték). Ha a zöld dohánylevelet gyors, erős légáramlat mellett és magas hőfoknál szárítják, akkor a bomlási processzus igen csekély, a dohány zöld színéből csak keveset veszít és nem lesz nyúlékony.

dohanylevelek_szaritasa.jpg

Ellenben, ha a dohányt magas hőfok mellett, erős légáram kizárásával, csak levegőbehatás alatt szárítják, akkor a kémiai átalakulás tökéletes, a dohány levél barna színt vesz fel és nyúlékony marad. A dohány szárítására tehát igen nagy figyelem fordítandó.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr3013670994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása