Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Hogyan tüntesd el a füstszagot?

2018. február 15. - The Cigarmonkeys

Sokan vannak, akik nem szeretik a füstszagot érezni sem az otthonukban, sem a ruhájukon. Nekik gyűjtöttünk össze pár hasznos házi praktikát, mellyel gyorsan és egyszerűen megszüntethető a nem kívánatos, állott füstszag.

Sokszor előfordul, hogy úgy is kellemetlenségeket okoz a dohányfüst a lakásban.  Ilyenkor persze a szellőztetés fabatkát sem ér, bár próbálkozhatunk vele, de a tapasztalat az, hogy igazából nem segít hatékonyan elűzni a szagokat.

szivarfust_eltuntetese_2.jpg

Ha kárpitból, ruhából akarjuk kivenni a füstszagot

Ecet: Ilyenkor is remekül alkalmazható! Csak akaszd a kád fölé az érintett ruhadarabokat, vagy a függönyt, majd engedd tele a kádat forró vízzel, önts bele két pohár ecetet, és csukd be a fürdőszoba ajtaját egy-két órára. Ez alatt az időszak alatt a felszálló ecetes gőz kihajtja a textíliába hatolt füstszagot.


Szódabikarbóna: A kárpitozott bútoroknál egyszerű megoldás a szag eltüntetésére, ha egy kevés szódabikarbónát szórunk a fotelokra és a kanapéra, amit néhány óra múlva felporszívózunk. Ha pedig füstös szagú ruhákat mosunk, csak tegyünk a mosóporhoz egy kanál szódabikarbónát. Ez biztosan friss illatúvá varázsolja holminkat.

szivarfust_eltuntetese_1.jpg

1. Vessük be a citromot!
Ez a sárga héjú gyümölcs nem csak a folttisztításra, vízkőoldásra, vágódeszka szagtalanításra kiváló eszköz, hanem a cigifüst megszüntetésére is. Ráadásul ez a módszer nagyon egyszerű. Töltsünk vizet egy kis tálkába, és facsarjuk bele egy egész citrom levét. A citromos víz, párolgása közben nem csak elnyomja, de magába is szívja a bűzt. Amennyiben túlságosan irritálja az orrunkat az erős, friss citromillat, úgy dobjunk a keverékbe egy csipet fahéjat, máris megszűnik a gondunk.


2. Tartsuk tisztán a hamutányért!
Lehet, hogy nem is gondolnánk, de a legjobb hatást akkor érhetjük el, ha lehetőleg mindennap kiürítjük és kimossuk ezt a kis tálkát. Ugyancsak a hatékonyságot növeli az is, ha kéthetente elégetünk benne egy babérlevelet. Ez a fűszernövény ugyanis csökkenti a füst mennyiségét és a szag erejét is. Így nem csak kevésbé lesz átható szag a lakásban, de még a kárpitba is nehezebben veszi be magát.


3. Erősítsünk ecettel!
Amennyiben friss szagot akarunk eltüntetni, elég, ha ecettel átitatott rongyot rázogatunk kis ideig a szobában.  Ha azonban már állottat akarunk elűzni, akkor alkalmazhatjuk ezt a citromos technikához hasonlóan működő eljárást is, bár sokak számára lehet legalább annyira zavaró a lakásban terjengő, átható ecetszag, mint maga a cigarettafüst. Ám ez utóbbival szemben az ecetszag jóval hamarabb elillan. Ha egy dohányfüstös szoba illatmentessé tételén fáradozunk, és ezt a módszert vetjük be, nem kell mást tennünk, mint éjszakára egy ecettel háromnegyed részig töltött, alacsony tálkát berakni a helyiségbe. (Persze a kellemetlen szag mértékétől függően több tálat is elhelyezhetünk a szobában.)


4. Elő a gyertyákkal!
Annak, aki szeret gyertyát gyújtani, és nézni a gyertyaláng lobbanó fényét, remek megoldás lehet az apró mécsesek gyújtása. Az aromaterápiás olajmécsesek nemcsak meghitt hangulatot hoznak létre, de megtisztítják a lakás levegőjét is. Ha ezt alkalmazzuk, csöpögtessünk egy kis vízbe öt-nyolc csepp tetszőleges illatú illóolajat, majd gyújtsuk meg a mécsest, és hagyjuk, hogy az illat elárassza a lakást. (Szagtalanításkor érdemes a rendelkezésre álló aromák közül elsősorban olyat választani, amely a levegőt frissíti. Ilyen a citrom és az eukaliptusz, bár hasonlóan jó választás lehet a levendula és a grépfrút is.)

szivarfust_eltuntetese_3.jpg


5. Hasznosítsuk újra a kávézaccot!
Nem csak elfedi, hanem valóban semlegesíti a dohányszagot a kávézacc. Ha ezt választjuk, nem kell mást tennünk, mint néhány edénykét megtölteni friss kávézaccal, amire rácsepegtetünk pár csepp vaníliát, majd az asztalra helyezzük. Kisvártatva érezni fogjuk az aroma illatot.


+1. Semlegesíts parfümmel!
Ennél a módszernél végy egy vattapamacsot, itasd át a kedvenc parfümöddel, és dobd a porszívó porzsákjába. Így porszívózás közben egyenletesen árad majd szét a parfümillat a szobában. De már akkor is eredményt érhetsz el, ha a parfümmel átitatott vattalabdát a polcra teszed. 

otthonokesmegoldasok.hu

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr413671182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása