Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Dieter H. Wirtz - Szivarok kézikönyve

2018. február 19. - The Cigarmonkeys

Az elmúlt években rengeteg minden történt a szivarok világában. Szivarmárkákban korábban sem volt hiány, ám napjainkban már zavarba ejtően széles választék jellemzi a piacot. Még a szakemberek is nehezen tájékozódnak a szivarfajták rengetegében, holott sokuknak a magánkereskedésükbe betérő ügyfeleiket is tanáccsal kell ellátniuk. Szinte naponta bukkan fel egy újabb szivarfajta, és majd' ugyanilyen rendszerességgel vonnak ki egy-egy régi márkát vagy egy bizonyos formátumú terméket a piacról. E jelenség oka nem feltétlenül a gyenge minőség vagy a hanyatló kereslet: sok esetben egyszerűen arról van szó, hogy bizonyos dohányfajták már nem érhetők el a szükséges mennyiségben.
Egy folytonosan ingadozó piacról van tehát szó, amely holnap már egészen más arculatot vehet fel, mint amilyet ma épp láthatunk. Könyvünknek - például egy folyóirattól vagy szaklaptól eltérően - ezt a körülményt is figyelembe kell vennie. E háttérinformáció ismeretében érthető, hogy e kézikönyv esetében nem csupán célszerű, hanem egyenesen elengedhetetlen a márkák közötti válogatás. Könyvünk csak nagyon kevés alacsony árkategóriájú szivart vonultat fel, és csupán egy olyan márkát mutat be, amelynek dohánytartalma nem 100 százalék.
Mivel kötetünk „csupán" kézikönyv, nem pedig enciklopédia, ezért elsősorban a magasabb árkategóriákba tartozó szivarmárkák ismertetését tartottuk célszerűnek, illetve azokét, amelyek megérdemlik a „prémiumszivar" megnevezést: ugyanis jórészt e szivarfajták sajátja, hogy valóságos aura veszi körül őket - nem is beszélve azokról a legendákkal övezett márkákról, amelyek már-már mágikus vonzerőt hordoznak magukban.

szivarok_kezikonyve_1.jpg

szivarok_kezikonyve_2.jpg

szivarok_kezikonyve_3.jpg

Tartalom

Előszó 6
Amit a szivarról tudni kell 9
A vetőmagtól a szivarig 10
Történelem és történetek 20
Csomagolás és tartalom 24
Élvezet, vásárlás, gondozás 36
Termőterületek 48
Fajták és típusok 74
A formátumok lexikona 95
Formátumtáblázatok 134
A márkák lexikona 143
Márkatáblázatok 292

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr8713682800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása