Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Toszkánában járva feltétlen ismerkedjünk meg a Lucca közelében lévő szivargyárral és a benne működő szivarmanufaktúrával

Toscanello - A toszkán szivar

2018. február 19. - The Cigarmonkeys

toscanello_a_toszkan_szivar_14.jpg

A luccai szivargyár azoknak is érdekes, akik egyáltalán nem szivaroznak. Nézzétek, hogyan készülnek kemény munkával ezek a "pöfögő rudak".

Ha kézi szivarkészítésről van szó, elsőként mindenkinek a híres-neves kubai szivar jut eszébe. Pedig nem kell messzire mennünk, mert ez a hagyomány Európában is komoly múlttal rendelkezik.

Toszkánában járva feltétlen ismerkedjünk meg a Lucca közelében lévő szivargyárral és a benne működő szivarmanufaktúrával.

Itt dolgozni megtiszteltetésnek számít, csak a legjobbak kerülhettek a kézzel sodort szivargyártás közelébe.

Mielőtt munkába állnának, másfél éves komoly képzésben kell részt venniük. Komoly karriernek számít, ha valakit a kézi szivarkészítő manufaktúrába helyeznek el.

A luccai szivar manufaktúrában dolgozóknak napi 500 db szivart kell elkészíteni, ami komoly koncentrációt igényel a dolgozóktól.

Egész pontosan a nőktől, mert itt csak hölgyek dolgoznak.

Itt a szivarkészítés "női munkának" lett kikiáltva, pedig higgyék el, nézni is fárasztó volt a monoton munkafolyamatot, pláne, hogy ilyen elképesztő mennyiséget kell előállítaniuk.

A szivar látható része a külső fedéllemez, ennek hibátlan, sérülésektől mentes levélnek kell lennie, ha a levél ezeknek a kritériumoknak nem felel meg, akkor a szivar belsejét kitevő töltelékanyag lesz belőle.

Nagyon szigorú minőségellenőrzésen mennek keresztül a kész szivarok. Mindenkinek saját, névvel ellátott fa tálcái vannak, amire a szivarokat helyezik és a műszak végén ellenőrzik a termékeket.

Sok esetben készül selejt, de ez mégsem vész kárba, mert újra felhasználják későbbi gyártási folyamatban.

A munkakörülmények jók, igyekeznek a termet otthonossá, barátságossá tenni. Ennek ellenére elég nagy a zaj, amit az olasz hölgyek folyamatos csacsogása csak tovább erősít. :-)

toscanello_a_toszkan_szivar_1.jpg

Nagyon erős, koncentrált dohányillat van, s kérdésemre a dolgozók egyöntetűen azt válaszolták, hogy közülük senki sem dohányzik vagy szivarozik, hiszen épp elég nap, mint nap ebben az illatban létezni.

A gumikesztyű a káros anyagoktól védi őket, melyet a biztonság kedvéért nagyon gyakran cserélnek.

vilagszep.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr7413682090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása