Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

A kubai szivargyártás

Vákum kamrában járványmentesítik a szivarokat

2018. február 20. - The Cigarmonkeys

A gyárban a leveleket, amiket a borítóleveleknek fognak felhasználni , különválogatják és meglocsolják vízzel, hogy visszaállítsák a nedvességét amit a kezelés alatt elveszített és korrigálják a törékenységét. kuba_szivar_szivargyartas_szivarom_1.jpg

Később szín és méret szerint osztályozzák a leveleket. Nyirkos ujjal dörzsölik, húzogatják, kisimítják és átvizsgálják az összes levelet. Aztán 18 és 20 fajta levelet választanak ki, amelyek a havanna szivarok borítását fogják ellátni.

kuba_szivar_szivargyartas_szivarom_3.jpg

A legigényesebb munka a szivarkészítő munkája. Elhelyez egy fél levélnyi kötőanyagot az asztalon aztán a különböző fajtájú levelek válogatásából egy halmot formál. A szivar fedésére elsimítja a csomagolást, levágja a széleket a késével és becsomagolja a szivart. A már majdnem kész  gyengéd kezek dolgozzák meg. A kés lapos felületének nyomásával tökéletesen lesimítják a szivart és a végén a kialakítják a szivarnak azt a felét amely a dohányos szájába kerül.

kuba_szivar_szivargyartas_szivarom_4.jpg

Ezután a szivart egy apró vízszintes vágóba helyezik és a csúcsát levágják a kívánt hosszúságúra. Következik a forma és a méret ellenőrzése, majd a havanna szivarokat gyengéden átkötik egy szalaggal és 50-es csomagokban helyezik őket.

kuba_szivar_szivargyartas_szivarom_2.jpg

Aztán egy vákum kamrába kerülnek ahol járványmentesítik a szivarokat. Azután további 3 hétig egy újabb tárolóhelyiségbe kerülnek , hogy eltávolítsák belőlük a felesleges nedvességet. Aztán a minősítő/osztályozó részleg illetve utána a csomagolási részleg munkáján a sor. Legutoljára arra a helyre kerülnek a szivarok ahol a gyűrűk helyezik fel reájuk.

 

A minőség ellenőrzési csoport mintákat vesz minden szivarsodró munkájából , hogy ellenőrizzék a szivar méretét, alakját, külső megjelenését, struktúráját és vastagságát. Ha ezek nem felelnek meg a szigorú előírásoknak, akkor nem fogadják el a szivarsodró munkáját, akiket egyébként darabszámra fizetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr7313684434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása