Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Dohánytermesztés Kubában

2018. február 20. - The Cigarmonkeys

dohanytermeszter_kubaban_2.jpg

A kubai szigetvilág nagyon közel van a Ráktérítőhöz. A nyugati részén - ahol a legjobb dohányt termesztik a világon - 79%-os relatív páratartalom van, az átlagos éves hőmérséklet 25 felett van és különösen kedvező a csapadék éves mennyisége a dohánytermesztés számára .

dohanytermeszter_kubaban_1.jpg

Ráadásul ezekhez a speciális éghajlati jellemzőkhöz még hozzájárul az, hogy a talaj kémiai és mezőgazdasági összetétele ezeken a területeken a legjobb, ami elképzelhető a dohánytermesztéshez. Mindehhez hozzájárul még az összes tapasztalat és gondoskodás a kubai dohánytermesztők részéről, akik sok lépést tettek, hogy megalkossák a Havana szivart . Mindent megtettek és megtesznek mai is, hogy a legjobb minőséget folyamatosan fenn tudják tartani.

dohanytermeszter_kubaban_3.jpg

A termesztési folyamat a vetőmag ültetésével kezdődik, ami a legvédettebb körülmények között nő a csírázásig és addig amíg a palánta meg nem erősödik, ami körülbelül 40 napig tart. Ezalatt felkészülnek arra, hogy átültessék a földbe. A palántákat fokozatosan ültetik ki, amit októberben kezdenek. A leveleket a palántázás utáni 45. és 80. nap között szedik. Később a leveleket egy kezelőhelységbe viszik, ahol szárítják és fermentálják. Az osztályozó házakban –amelyek nagy gazdasági és társadalmi jelentőségűek - szakképzett munkások , akiknek a legtöbbje nő, gyengéden és finoman válogatják, osztályozzák a leveleket.

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr3313684382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása