Ahogyan Szabó Győző ajánlja – a szivar és a pálinka fogyasztásának aranyszabályai 5 pontban
• A stressz és a kapkodás összeegyeztethetetlen a kulturált pálinkafogyasztással és a szivarozással.
Engedd el magad, és tedd szabaddá érzékeidet, hogy a pálinka által nyújtott illat- és ízélményt, valamint a szivar nemes füstjének, varázsos fűszerességének összhangját átélhesd.
• A VegaFina szivart megfelelő előkészítés után gyújtsd meg. Az Agárdi Szivar aszútörköly-pálinkát töltsd a poharadba, majd pár percig hagyd pihenni. Legyenek ezek a várakozás gyönyörű pillanatai.
• A szivart fogyaszd lassan, komótosan; hagyj elegendő időt az ízek kiteljesedésének. Ellenkező esetben a felhevült szivar aromája egyoldalúvá, keserűvé válhat. Közben a pálinkát mozgasd meg, hogy minél jobban felszabaduljanak a benne rejlő egyedi, aszútörkölyre jellemző, megismételhetetlen illatkomponensek.
• Az idő múlásával és a szivar fogyásával a nemes füst aromatikája is változik. Szivarozás közben kortyonként fedezd fel a szivarpálinka lenyűgöző, harmonikus játékát a szivarfüst különleges fűszerességével. Érdemes megízlelni egy kortyot a szivarfüst beszívása előtt, egyet pedig kilélegzése után: tapasztalni fogod, hogy milyen sokszínű és izgalmas utazást ígér e két termék kompozíciója az érzékek világában.
• A szivarozás vége felé erősödik a szivar füstje, a kényes egyensúly megbomlik. Gyakorlott és értő szivarozó tévedhetetlenül felismeri a befejezés megfelelő időpontját, és hagyja a szivart magától kialudni. Mi sem zárhatná elegánsabban a szivarozást, mint a pálinka a maga sokrétű, mazsolás, diós és csokoládés zamatával.