A honlap létrejöttének célja az volt, hogy a hazai szivarkultúra attraktív fejlődésen menjen keresztül és elektronikus úton is a leggyorsabb formában, a lehető legbővebb módon nyújtson információt a szivarozás, a szivarok és a hozzájuk kapcsolódó társadalmi kultúra iránt érdeklődőknek.
Filozófiája a szivarkultúra megismertetése, terjesztése és fejlesztése nemcsak a szivarbarátok körében, de az érdeklődők egyre szélesedő táborában.
A szivarok legmagasabb szintjét a kézzel készült termékek adják, amelyeknek a tárolása 70-72 százalékos páratartalmú dobozban (humidor) ajánlott. (Bár a karibi térség szinte minden országában készül szivar, a kubaiak íze, minősége még a kezdők számára is jól megkülönböztethető.) Meglepő, de az azonos dohánykeverékből származó termékek íze is különbözhet a mérettől függően. Nagy eltérést mutatnak az azonos termékek a különböző készítési technikák miatt is. Tökéletes és egyforma szivar nincs, így ugyanazon márkán belül is különböző élményeket kaphat a használó, attól függően, hányan készítették a doboz tartalmát.