Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Napló Kubából, a mítosz és valóság közötti határvidékről

Serdián Miklós György

2018. március 05. - The Cigarmonkeys

2008. január 25.

Manuelnek, a szivarbolt vezetőjének zsebbe fizetek, hisz régóta ismer, tőlem el lehet fogadni így is.
A 89 éves Alejandro Robaina, aki már csak azért is élő legenda, mert az egyetlen még élő kubai, akinek a nevét világhírű szivar viseli, ma személyesen megjelenik a négycsillagos Melía Habana egyik bemutatóján. Az estet a sajtó is előre jelzi a maga módján, a Granma mai számában az utolsó oldalon a világhírű dohánytermesztő fényképe mellett a családi hagyományba öntött jóslatot is közli, hogy ez egy jó év lesz, mert szeptember 21-én (tavaly) északi szelek fújtak.

alejandro_robaina_cuba_habanos.JPGAmikor a kamerák kereszttüzében bemutatkozom Alejandro Robainának, és elmondom neki a magyar szivarosok dicséretét, felcsillan a szeme, és azonnal rávágja: „Ismerem a nagykövetet.”
A kóstolón a mojito és az egy idő után fáradtnak ható személyzet által szorgalmasan kitöltött rumok társaságában az öregúr rendíthetetlen jókedvvel dedikálja a humidorokat és szivardobozokat, amelyekben a fekete alapon arany színű R betűvel dombornyomott gyűrűkbe foglalva, az elmaradhatatlan 1845-ös évszámmal, sorban lapulnak a legszebb, közepesnél egy árnyalattal mélyebb barna borítólevelekbe burkolt szivarok.
A családi márkavédjegyet és a hagyományt a Comandante sem kérdőjelezte meg, bár Robaina a róla szóló életrajzi írásban szerény visszafogottsággal beszél a forradalom előtti időkben betöltött szerepéről.
Robainával mindent aláíratnak, ami nem mozog. A Cohiba-doboztól a Che Guevara-óriásplakátig. Rezzenéstelen arccal állja a sarat, mintha a filmművészeti főiskolán végzett volna. A konkurencia anyagát egy átlagos, de nem szegénynek tűnő észak-amerikai turista viszi oda neki, akinek viselkedéskultúrája vetekszik a mai magyar politikai elitével.

Magyar Nemzet

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr6913717248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása