Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

A világ leghíresebb szivarboltja Vahé Gérard üzlete a genfi Grand Hotel Kempinski lobbijában

A szivarkirály és a szivarok magánbankja Genfben!

2018. március 20. - The Cigarmonkeys

a_vilag_leghiresebb_szivarboltja_vahe_gerarda_uzlete_a_genfi_grand_hotel_kempinski_lobbijaban_1.jpg

Sok olyan híresség van a világon, akit az átlagemberek a szivarozással azonosítanak: Winston Churchill, Fidel Castro vagy Arnold Schwarzenegger, hogy csak pár példát említsek. Ha viszonyt a szakembereket kérdezi meg bárki, hogy ők kit azonosítanak a szivarral, akkor nagy valószínűséggel egyöntetű lesz a válasz: Vahé Gérardot.

a_vilag_leghiresebb_szivarboltja_vahe_gerarda_uzlete_a_genfi_grand_hotel_kempinski_lobbijaban_5.jpg

Ez a szivarkereskedő Pére Gérard legendás szivarmániás fia. Az egész életét annak szentelte, hogy tanulmányozza a szivarok gyártását, megőrzését, s magát a szivarozás élvezetét. A húgával, Maria Christine-el együtt övék a világ leghíresebb szivarboltja a genfi Grand Hotel Kempinski lobbijában. 1960-ban nyitottak, s ma ez a világ legnagyobb humidora, amelyet a legjobban tájékoztatott vevőkör használ.

a_vilag_leghiresebb_szivarboltja_vahe_gerarda_uzlete_a_genfi_grand_hotel_kempinski_lobbijaban_4.jpg

A Szivarok magánbankja néven ismert üzlet nonstop szolgálja ki a vevőit a klimatizált biztonságos széf fiókokban elhelyezett kollekciójából. A vevők nagy mennyiségű szivart vásárolhatnak, s akár tárolhatnak itt, csodálatos limitált kiadású szivarokat vehetnek meg.  A Gérard család annyira elkötelezett a szivarozás iránt, hogy ingyenes szaktanácsadást folytat a vevőinek.

Ha a szivarral kapcsolatban széfekről, kollekciókról, limitált kiadásokról beszélünk, akkor az nyilván egy átlagembernek, aki nem szív szivart, túlzásnak tűnhet. Egyébként a szivarral kapcsolatban nem is használhatjuk igazán a szív szót, ez inkább a cigarettára értendő. A szivart ízlelni kell, kóstolni, s nem szívni.

a_vilag_leghiresebb_szivarboltja_vahe_gerarda_uzlete_a_genfi_grand_hotel_kempinski_lobbijaban_3.jpg

 

Vahé Gérard véleménye a szivarokról általában szentírás a vásárlói számára. A szivarboltos minden egyes szál terméket egyedileg elemez, s illata, s állaga alapján kategorizál. A szivarok íze ízlés kérdése. Vannak édes szivarok, könnyűek és erősek.  Akad olyan, amely lazának tűnik kezdetben, de ahogy ízlelgetjük, pöfékeljük úgy lesz egyre meghatározóbb, erősebb. Sokat kell tapasztalni, hogy megtudjuk magunkról, mi is az, ami nekünk igazán ízlik.

a_vilag_leghiresebb_szivarboltja_vahe_gerarda_uzlete_a_genfi_grand_hotel_kempinski_lobbijaban_2.jpg

Pusztán azt csinálni, hogy veszel egy méregdrága szivart, s elpöfékeled, nagy hiba. Ha drága egy szivar, akkor persze nagy valószínűséggel jó is, de hogy egy borászati példával éljek: az sem normális, ha méreg drágán rendelsz egy üveg fantasztikus minőségű vörösbort, miközben a fehéret szereted.

Gérard szivarboltját meglátogatni Genfben, szinte olyan, mint elzarándokolni Meccába.  A bolt és a konzultáció a mesterrel világhírnévre tett szert Nem ritka, hogy egyszerre 120 vevő is bent van az üzletben tíz különböző országból. Még azokat is vonz a különleges atmoszféra, akiknek korábban soha eszükbe sem jutott, hogy rágyújtsanak egy szivarra.  A szivarozás kellékei, mint a vágószerkezetek, a hamutálak, a gyújtók, remek ajándéktárgyak, mint ahogy a humidorok és a füstelszívó gyertyák is. A humidorok esetében nem árt figyelni, mert Gérad boltjában a fából készült darabok ára 1000 eurónál kezdődnek és a mindennapos használatú humidorok ára ennek a kétszerese is lehet.

www.alomutazo.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr2513756326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása