Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozás alapjai - Szivargyújtás

Wesson jótanácsai az index fórumból 2000 augusztus 4.

2018. március 20. - The Cigarmonkeys

Vágás után az első dilemma, hogy a cimkét gyújtás előtt levedd-e a szivarról, vagy sem. A szakirodalom egyaránt elfogadhatónak tartja mindkét megoldást. Zino Davidoff például (Isten nyugosztalja az öreget) a harmadik harmad elkezdése előtt távolította el a papírgyűrűt... ez részletkérdés, nem is nagyon kell foglalkozni vele.

A gyújtás viszont egy nagyon kényes folyamat, egy rosszul meggyújtott szivar sok gondot tud okozni.
Az láng kiválasztásánál hallgass che tanácsaira, azt azért még leírom, hogy milyen eszközöket NE használj:
gyertya - Az égő viasz nagyon kellemetlen ízt kölcsönöz a dohánynak.
gyufa - A gyufa fejében lévő vegyi anyagok ismét rossz mellékízt eredményeznek. Emellett a rövidek a körmödre égnek: legalább 2-3 szál kellene, hogy szépen meg tudd gyújtani a szivart, ami eléggé körülményes. Ha nincs más megoldás, akkor hosszú gyufát használj és miután meggyújtottad várj pár másodpercet, hogy a káros anyagok elégjenek.

Ha megvan a megfelelő gyújtóeszköz, akkor helyezd megad kényelembe, dőlj hátra és élvezd egy kicsit a meggyújtatlan szivar egyedülálló illatát, tökéletes formáját és szerkezetét!

A szivar meggyújtása teljesen eltér a cigarettáétól! Először is nem a szádban tartva célszerű meggyújtani, mert egyrészt nem látod mit csinálsz, másrészt nem fog egyenletesen meggyulladni (vastagabb szivaroknál különösképpen). Az első szívást egy tökéletesen égő szivarból a legjobb szívni. Tehát tartsd a szivar végét kb. 30 fokos szögben a láng fölé (ha nagyobb a szög, a láng az egész szivart felforrósítja, amit ugye nem szeretnénk) és lassan forgasd körbe, hogy egy izzó gyűrű alakuljon ki a szivar peremén. Ezután fordítsd a szivart az égő végével fölfelé és gyengéden fújj rá, hogy a karika belseje is izzani kezdjen! Na ezután jöhet csak az első szívás! :-))

a_szivargyujtas_alapjai_jotanacsok_kezdo_szivarosoknak.jpgArra vigyázz, hogy még a legjobb szivarok is kialszanak, ha pár percig nem pöfékelsz belőlük. Az újragyújtás pedig nem egy kellemes dolog! Körülbelül olyan érzés, amikor egy '72-es Tokaji Aszúból dugótörmelékeket halászol ki a kanaladdal... :-))) Ha mégis megtörténik, fájó szívvel ugyan, de meg kell tenni (az újragyújtás lényegesen kevesebb ideig tart, mint a meggyújtás). Ha egy szivar sokszor alszik ki, az lehet hogy nem megfelelően volt sodorva. Azt viszont nagyon nem ajánlom, hogy egy szivart - akármilyen okból - csak másnap, vagy később gyújts újra! Az íze egyáltalán nem fog emlékeztetni az első gyújtáskor megismertre és csak bosszankodni fogsz.

Remélem, hogy tudtam segíteni, jó lenne egy találkozó hamarosan. Humidor témában még mindig várom a tippeket!

Nagyon jó szivarozást Mindenkinek,
Wesson

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr3413756390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása