Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Hogyan kell szivarozni?

Szivarozásról kezdőknek - Alapvető szabályok a szivarozáshoz

2018. április 03. - The Cigarmonkeys

A szivarozásnak, mint minden hagyománynak meg van a saját szabálya. Nézzük az alapokat! A többi már rajtad múlik, mennyire tudsz uralkodóvá válni kezedben egy szivarral!  

hogyan_kell_szivarozni.png

 

A szivart az ajkak közé kell venni, nem a szájba, ráharapni pedig egyenesen tilos. A szivar fejének mindig teljesen száraznak kell maradnia. Szippantani legfeljebb fél percenként illik - ha gyakrabban, akkor forró lesz a rúd, s ezáltal az aroma keserűvé válhat. A szivarfüst az erjesztési eljárás miatt lúgos hatású, így nem ajánlott az inhalálás, ám néhány másodpercig szánkban tarthatjuk, átengedhetjük orrgaratunkon, élvezhetjük finom ízét, illatát.  

 

A szivardohány nagyon erős - erősebb, mint a cigarettáé -, ezért nem tanácsos "mellre szívni".  

hogyan_kell_meggyujtani_a_szivart.jpg

A felvágáshoz éles ollóra van szükség. A vágásnak tisztának és egyenesnek kell lennie, hogy elég füst jöhessen ki a nyíláson. A fedőlevélre ekkor is vigyázzunk! A Guillotine-vágó, illetve a körvágó a legjobb. A vágás átmérőjének kisebbnek kell lennie, mint amilyen a szivaré, hogy a fej gömbölyítését megőrizze. Így megakadályozhatjuk, hogy a fedőlevél a szivarozás alatt felválhasson. Nem ajánlott megszúrni a szivart, mert a keletkezett csatorna túlságos kátránylerakódást eredményez, csökkenti az élvezeti értéket. A V-vágást is csak jobb híján alkalmazzuk, mert úgy könnyen kirojtosodik a perem.  

 

A meggyújtáshoz a megszállottak a cédrusfából készült "gyufára" esküsznek - de természetesen megteszi egy normál gyufa is (várjunk a gyújtásnál, míg a gyufa kénes feje valamelyest elhamvad.) A benzinöngyújtó vagy a viaszgyertya csökkenti az élvezeti értéket - inkább gázöngyújtót használjuk.  

Bármely lángot alkalmazzuk is, soha ne tartsuk bele a szivart! Forgassuk 1-2 centire a láng fölött, hogy egyenletesen átperzselődjön a vége, miközben finoman beleszippantunk.  

hogyan_kell_a_szivart_szivni_2.jpg

Újra gyújtás?  

A tapasztalt szivarozónak is elalszik néha a kezében a rúd... Fontos, hogy mindjárt újra meggyújtsuk, mielőtt kihűlne. A hamut óvatosan ütögessük le, s kezdjük el a láng felett forgatni. Egy jól előkészített és minőségi szivar hosszúlevél-betéttel készül, így a hamu hosszúsága 2-3 cm is lehet, melyet óvatosan a hamutálba kell ejteni - soha ne ütögessük úgy le, mint egy cigarettát!  

Bármily nehezen válunk is meg kedvenc szivarunktól, nem szokás végigszívni (a negyedét hagyjuk meg). Elnyomni pedig..., nos, az felér egy becsületsértéssel! Ha valóban tiszteljük a természet e csodás ajándékát, hagyjuk méltósággal elhamvadni.  

Quality Magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr6213802238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása