Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Vicces - A szivartrükk visszaüt

Biztosítási csalás szivarokkal - Igaz vagy hamis?

2018. április 17. - The Cigarmonkeys

“Egy amerikai fickó drága szivarokat gyűjtött. A legdrágább 10 szivarját annyira féltette, hogy bebiztosította őket. Mikor megkötötte a szerződést, akkor vette észre, hogy tűzkár ellen is szól a biztosítás. Erre szép kényelmesen elszívta mindet, összegyűjtötte a hamut, és bevitte a biztosítóhoz. Hosszas pereskedés után a bíróság megítélt egy komoly összeget az elégett szivarokért. Csakhogy a biztosító sem volt rest, és feljelentette a fickót tíz rendbeli gyújtogatásért, amit a bíróság annak rendje-módja szerint rá is sütött a szivarbarát amerikaira. Azóta is ül a szerencsétlen.”

 

biztositasi_csalas_szivarokkal.jpg

A Snopes oldala szerint a kitalált sztori 1996-ban kezdte meg internetes karrierjét, miután megjelent az alt.smokers.cigars newsgroupjában. Bár szerzője városi legendaként adta elő, a megjelenést követően igaz történetként küldték tovább.

A Snopes megemlíti, hogy a legenda már a 60-as években ismert volt az Egyesült Államokban, sőt egy viccről is beszámol, amelyben valaki remek könyvelőjéről dicsekszik el, aki tűzkárra hivatkozva nyolcvan doboz cigarettát írt le az adójából.

A Snopes szerint a biztosított előre megfontolt cselekedete esetén nem fizetnek a biztosítók, és saját tulajdonunk senki mást nem fenyegető felgyújtása sem szándékos gyújtogatás.

Továbblépve a jogi lehetetlenségek sorában, a Snopes megjegyzi: ha már egyszer a bíróság kártérítés kifizetésére kötelezte a biztosítót, nem állapíthatott meg később gyújtogatást.

urbanlegends.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr6113842104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása