Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Billions - Milliárdok Nyomában - Damian Lewis szivarozik és dohányzik

Világhírű filmsztárok akik szivaroznak - Demian Lewis

2018. április 26. - The Cigarmonkeys

Filmes karrierje

Első jelentősebb szerepét a David Suchet-féle Agatha Christie: Poirot című filmsorozatában játszotta, amikor a Gyilkosság a diákszállón című epizódban Leonard Bateson karakterét formálta meg. 1997-ben szerepet kapott a Robinson Crusoe kalandos élete című angol filmben, ahol Pierce Brosnan mellett játszhatott. A Warriors című BBC-filmsorozatban boszniai ENSZ veteránt alakított.

Majd következett a nemzetközi áttörés: Steven Spielberg látta őt a Sam Mendes rendezte Hamlet Laerteseként a Broadwayn. Alakítását annyira meggyőzőnek találta, hogy szerepet adott neki az HBO tévécsatorna Az elit alakulat című minisorozatában. Az amerikai Richard D. Winters őrnagy szerepe pedig Golden Globe-jelölést hozott Damian Lewis számára. Új filmes távlatok nyíltak meg előtte.

Művészi szempontból tévéfilmes karrierjének eddigi legfontosabb állomásai a már említett Warriors és Az elit alakulat című sorozatokon kívül az angol kultuszfilmnek számító The Forsyte Saga, valamint Shakespeare Sok hűhó semmiért című komédiájának az újrafeldolgozása ShakespeaRe-Told címmel. Mozifilmjei közül a kritikusok körében a legnagyobb elismerést Martha Fiennes Chromophobia című sötét vígjátéka, s különösen Steven Soderbergh és Lodge Kerrigan megrázó drámai alkotása, a Keane aratta.

Ezeken kívül még számos, nagyon különböző műfajú mozifilmben játszott főszerepet (például újabban Menekülés a Colditz-ból, A helyzet, A pék).

2009-ben fejeződött be a Life - Életfogytig zsaru című NBC-krimisorozat amelynek mindkét évadában Charlie Crews nyomozót alakította.

Következő televíziós sorozatszerepét 2011-ben kapta a Showtime tévécsatorna Homeland című drámájában. Az amerikai sorozat az izraeli Hatufim című sorozaton alapul. A Homeland első évada nagy sikert aratott, mind a sorozat, mind a két főszereplő, Damian Lewis és Claire Dames Emmy-díjat kapott.

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr7013872292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása