A teljesség élményéhez elengedhetetlen a szivar megfelelő tárolása, hiszen a légmentesség, a megfelelő, 65–72 százalék közötti páratartalom és az optimális hőmérséklet (18–21 °C) az alapja, hogy megtartsuk a szivar minőségi értékeit. Az Egyesült Államokban a szivartárolásban az ún. 70/70-es szabályt tartják követendőnek: ez 70 °Fahrenheit (21,11 °C) hőmérsékletet és 70 százalékos páratartalmat jelent. (Tároláskor a cél a penész elszaporodásának elkerülése, a szivar megóvása a kiszáradástól vagy a túlzott nedvességtől. A dohánylevelekben az aromát és az ízt adó esszenciális olajok túl alacsony vagy túl magas hőmérsékleten is roncsolódnak, s ezzel veszítenek élvezeti értékükből.)
Felnőtt tartalom!
Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.