Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Robaina az egyetlen olyan kubai szivartermelő, akiről még életében szivarmárkát neveztek el

Alejandro Robaina 91 éves koráig szivarozott

2018. július 23. - The Cigarmonkeys

2010-ben, 91 éves korában hunyt el Alejandro Robaina, a leghíresebb kubai dohánytermelő, a kubai szivar nemhivatalos nemzetközi nagykövete.

Robaina az egyetlen olyan kubai szivartermelő, akiről még életében szivarmárkát neveztek el, a Vegas Robainát, amely az egyik legújabb és legjobb szivarféle. Alejandro Robaina Kuba leghíresebb és a legjobb minőséget adó szivartermelő vidékén, Vuelta Abaja régióban született 1919. március 20-án, és ott is élte le életét, de közben a kubai szivar nemhivatalos nagyköveteként évtizedeken át járta a világot is.

Robaina az 1895-ben alapított családi birtokon maradt a Batista-rezsim bukása és Fidel Castro hatalomra kerülése, az ültetvény államosítása után is. Tízévesen kezdte a munkát, és öregkorára a kubai dohánykultúra élő enciklopédiájának számított. Hírneve növekedésével a világ szivarrajongóinak zarándokhelyévé vált a háza, ahol Robaina szívesen látott minden érdeklődőt akár vendégként, akár csak egy kiadós beszélgetésre a tornácon.

Utolsó éveiben főleg azzal foglalkozott, hogy átadja tudását családtagjainak, köztük is elsősorban Hiroshi nevű unokájának, aki már korábban kézbe vette a napi ügyek irányítását. A csúcsminőségű kubai szivar termeléséhez nyújtott segítsége miatt a havannai kormány többször kitüntette. A Reloj kubai rádió szerint "kitörölhetetlen nyomot hagy a kubai dohány történelmében".

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr7214130435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása