Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

5 tuti egészségvédő tipp dohányosoknak

2018. augusztus 06. - The Cigarmonkeys

1. A csodálatos lenmagolaj

A lenmag az egyik legtisztább és a legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó növényi olajok egyike. Gazdag A-, B-, C-, D-, és E- vitaminokban, és ásványi anyagokban (kálium, foszfor, magnézium, kalcium stb.). A lenmag kitűnő ellenszere a légutak gyulladásos megbetegedéseinek.

A mai napig hatékony szer a hörghurut kezelésére: a mag a betegség lefolyásának könnyítésében, az olaj pedig a görcsös összehúzódások enyhítésében segít. Így nemcsak a hörgőknek enyhítő gyógyír, hanem a tüdőnek is.

Serkenti az agyműködést, karban tartja és tisztítja a kapilláris vérereket. A szabálytalan szívverés, a szívszélütés vagy a szívizomgyulladás kezelésének kiegészítője is lehet. Természetes úton csökkenthető vele a vérsűrűség, valamint kiváló májtisztító.

2. Kézi sóbarlang a fáradt tüdőnek

A sópipa legalább 20 éve kapható hazánkban és már a megjelenésekor hangsúlyozták, hogy minden dohányosnál alapfelszerelésnek kéne lennie. Sok jót tehetünk a szervezetünkkel, ha napi 15-20 percre megmarkoljuk a híres sóbarlangterápiák jótékony hatását hordozó eszközt. A parányi sókristályokat belélegezve kitisztítjuk, nyugtatjuk és regeneráljuk az egész légzőrendszert.

Ráadásul nem is drága, 5-6 ezer forintba kerül és korlátlan ideig használható. A pipában lévő kerámiaszűrők közé általában olyan sókristályokat raknak, amelyek Európa leghíresebb gyógybarlangjaiból származnak, ahol - orvosi statisztikák szerint is - akár 90%-os hatékonysággal javul a légúti betegségekben szenvedők állapota. A sópipa kerámia szűrőin átlélegezve, a nedves levegővel mikron szinten jutnak el a légúti rendszer minden pontjára a halit ásványi sókristályok, melyekben 20-22 millió év óta tárolódnak a jótékony hatású anyagok. A tisztulási folyamat beindulásakor a régi lerakódások köhögéssel, orrfolyással távozhatnak a szervezetből. Használd bátran, csak meg ne gyújtsd!

3. Az időzítés a lényeg

Szakmai körökben is vita tárgya, hogy ki számít erős dohányosnak? Sokan úgy tartják, hogy aki csak napi 5 szál cigit szív, nem is dohányos, de ez attól is függ, hogy a nap mely pontján és milyen erős cigit fogyaszt. (Az ajurvéda szerint napi 3 szál cigivel megelőzhető a vastagbélrák. Ehhez hozzátartozik, hogy a dohányt szent növényként és orvosságként említik.) Ha kihagyjuk a reggeli és a szokásos evés utáni cigiket, és egy olyan időpontban gyújtunk rá, ami nincs berögzülve a tudatunkban, már el is indultunk a leszokás felé. Ugyanis ezzel elkezdtük megtörni a szertartást. Jól bevált pszichológiai és önellenőrzési folyamat, ha nem akkor gyújtunk rá, amikor eszünkbe jut, hanem csak minden óra egészkor – ha pedig lekéstük az alkalmat, akkor már csak a következő órában gyújthatunk rá. A lényeg, hogy mi uralkodjunk a szokásainkon, és ne azok rajtunk.

4. Tehermentesítő járat e-cigivel

Ha a cigi-menetrendbe beiktatunk egy-egy elektromos cigarettát, szintén jót teszünk magunkkal. A szokásos szertartás némileg változik, ugyanis a szerkezetet nem kell meggyújtani, sem elnyomni: így legalább nincs hamu, se füst, és csikkek sem keletkeznek. Ha meguntuk szívni, egyszerűen kivesszük a szánkból és lerakjuk. Az e-cigi egyfajta inhalátor anyagot tartalmaz, mely hevítés hatására, porlasztással vízgőzzé válik.

Egy készülék ára 8-20 ezer forint lehet, típustól és felszereltségtől függően. A füst-pára a megszólalásig eredeti, a törzs tapintása viszont műanyagos, de az összhatás így is megtévesztő. Több fajtája létezik, van olyan, ami inkább golyóstollra hasonlít, és egyáltalán nem valósághű, de kapni e-pipát és e-szivart is. Ha a napi cigiadagot sikerül 5 szálra csökkentenünk, a nélkülözött szálakat pótolhatjuk elektromos cigivel is.

5. Adagold túl a C-vitamint

A cigi a jó öreg C-vitamin egyik ellensége: többet kell bevinniük napi szinten, mert a kutatások szerint minden cigaretta 25-150 mg C-vitamint tesz tönkre. Tehát a dohányosoknak különösen fontos, hogy nagyobb mennyiségű C-vitamint vigyenek be a szervezetükbe, ezzel pótolva az elveszett mennyiséget, és csökkentve az okozott kárt. A C-vitamin az első számú megelőző vitamin, elengedhetetlen az immunrendszer kielégítő működéséhez,sportolóknak nélkülözhetetlen, mert hanyagolása esetén a sérülésveszély megnő, valamint csökken a regenerálódó képesség. A C-vitamin felszívódásában segítenek az ún. bioflavonoidok, éppen ezért elengedhetetlen a természetes alapanyagokból készült termékek használata. A C-vitamin és a vas is segítik egymás felszívódását és hasznosulását a szervezetben.

divany.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr2914165577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása