Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Miért szívjuk lassan a szivar?

Igaz ezt a pipázásról írták, de a szivarra is igaz!

2018. augusztus 06. - Cigar Man

34a0b4f0fcb81d28026a2e9203aac21a.jpg

Az egyik legfontosabb befolyásoló tényező pipadohánynál az égési hőmérséklet. Ez a tulajdonság túlmutat azon a tényen hogy egy blend forróbban vagy hűvösebben ég, a fontos ez esetben az hogy magasabb "lángon" a dohány íze egészen más, akár ugyanabból a pipából fogyasztva is. Tapasztalatom szerint

az alacsonyabb hőfokon parázsló virginia- és angol típusú keverékek olyan finom ízárnyalatokat mutatnak fel amik a gyorsabb ritmusú pöfékelés miatt kialakuló magasabb hőmérséklet-tartományban már nem érezhetők.

Ez azért érdekes, mert így ugyanazt a dohányt az egyik pipás unalmasnak és egysíkúnak fogja tartani, míg egy másik izgalmasnak és komplexnek, függően pipázási szokásaiktól, ritmusuktól.

pipaklub.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr8114165565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.