A legjobb minőségű szivarok Kuba, Dominika,Mexikó, Honduras, Nicaragua és Brazília területéről érkeznek, a világ legfinomabb borítólevelét pedig az amerikai Connecticutban termesztik – mondja, majd elmeséli, hogy a hamisítatlan, természetes alapanyagokból készülő szivarok gyártásának két legfontosabb része az érlelési folyamat, az úgynevezett fermentáció, és a kézi sodrás. Az érlelés során a dohányleveleket először három hónapig 20 C-fokon, majd megforgatásuk után 50 C-fokon, több hónapon keresztül „izzasztják” azért, hogy a levelek illata, aromája és íze intenzívebbé váljon. Az érlelődés azért is fontos, mert a levelekből ilyenkor minden szennyeződés kicsapódik, a nikotin, a kátrány és a savtartalom pedig jelentősen csökken. A fermentáció végeztével a dohányt újra gondosan átválogatják, felcímkézik, és raktárakba érni szállítják. Ezután következik a szivarkészítés legfontosabb része, a sodrás. A hiedelemmel ellentétben a legjobb kubai szivarokat nem szűz leányok sodorják a combjaik között, hanem a sodrómester, aki hat évnyi gyakorlat után sajátítja el a szakma csínját-bínját.
Felnőtt tartalom!
Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.