Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Egy szerb srác a szomszédból, aki a szivarozástól lett világhírű

Aleksandar Stipčić alias Alex Cigar Dandy

2018. augusztus 14. - The Cigarmonkeys

szakallas_szivaros_1.jpg

szakallas_szivaros_2.jpg

szakallas_szivaros_3.jpg

A legjobb minőségű szivarok Kuba, Dominika,Mexikó, Honduras, Nicaragua és Brazília területéről érkeznek, a világ legfinomabb borítólevelét pedig az amerikai Connecticutban termesztik – mondja, majd elmeséli, hogy a hamisítatlan, természetes alapanyagokból készülő szivarok gyártásának két legfontosabb része az érlelési folyamat, az úgynevezett fermentáció, és a kézi sodrás. Az érlelés során a dohányleveleket először három hónapig 20 C-fokon, majd megforgatásuk után 50 C-fokon, több hónapon keresztül „izzasztják” azért, hogy a levelek illata, aromája és íze intenzívebbé váljon. Az érlelődés azért is fontos, mert a levelekből ilyenkor minden szennyeződés kicsapódik, a nikotin, a kátrány és a savtartalom pedig jelentősen csökken. A fermentáció végeztével a dohányt újra gondosan átválogatják, felcímkézik, és raktárakba érni szállítják. Ezután következik a szivarkészítés legfontosabb része, a sodrás. A hiedelemmel ellentétben a legjobb kubai szivarokat nem szűz leányok sodorják a combjaik között, hanem a sodrómester, aki hat évnyi gyakorlat után sajátítja el a szakma csínját-bínját.

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr3614180819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.