Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Trinidad Szivar - Kék Szem - Vörös Száj

Imre Gábor fotói - Kálnoki Izidor szövege

2018. október 08. - The Cigarmonkeys

A szivart az ember szép lassan veszi ki a tárcájából. Óvatosan, mint minden törékeny jószágot, s mint az olyan dolgot, amit szeretünk. Aki a szivarjával szemben nem szeretettel bánik, képes a feleségét is megverni. Meg is nézegeti az ember jobbról, balról, felül, alul. Ha nem így cselekszik, alighanem kérges szívű, erőszakos ember.     …

A szivart tehát megnézi az ember, megforgatja, és azután gondosan elvágja a végét. Se kicsit, se nagyot ne vágjunk le a szivarból. Aki nagyon apró darabot vág le, fogadni mernék, hogy gazdag és takarékos, de egy kicsit zsugori és önző. Aki meg belevág a szivarjába, mint egy kannibál, csak olyan ember lehet, aki minden szoknya után fut. Ez állhatatlan és mohó.

Kipróbálhatod ezeket az urakat alkalomadtán egy-egy pohár pezsgővel is. Aki csak elcsípi a szivar végét, az a pezsgős pohárból is csak fél kortyokat szürcsöl, de minden pillanatban a pohár után nyúlkál. Aki nagyot vág a szivarból, az az egész pohár pezsgőt lehajtja egyszerre.

Részlet Kálnoki Izidor: Füst és hamu c. könyvéből. Mely mű megjelent 1912-ben.

imre_gabor_szivaros_fotoi_7.jpg

Imre Gábor Fotói >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr7614289733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása