Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

A szivar köré gyűltek a csabai urak

A beol.hu 2011. decemberi cikke

2018. október 11. - The Cigarmonkeys

Az angol klubok hangulata költözött Békéscsabára. A Fiume Hotelben az országban tizennegyedikként alakult meg a Cigar Tower Club Békéscsaba.

Az angol mintára szerveződő honi klubmozgalom nem titkolt célja, hogy felelevenítse az egykori polgári kaszinók, gentleman’s clubok köré szerveződő társasági életet, lehetőséget nyújtva a tagoknak kötetlen baráti vagy akár üzleti beszélgetésre. A klubélet középpontjában — a névből adódóan — a szivar áll, amely a csabai alapítók szerint a nyugalmas élet szinonimája.

— A közelmúltban egy miskolci klubrendezvényen vettem részt, ahol megragadott a jó hangulat, ez adta az ötletet, hogy Békéscsabán is életre hívjuk a szervezetet — mondta Fabulya Attila titkár. Azt már Goretity Tamás, a klubhálózat országos elnöke tette hozzá, hogy a szivar az érettségről, az időről és a mértéktartásról is szól.

— Szivarozni nem lehet autóban, buszon vagy az utcán, ehhez megfelelő idő, hely és társaság kell — emelte ki. A klubrendezvények mindennek igyekeznek eleget tenni, hiszen körítésként kulturális előadások, gasztronómiai rendezvények színesítik a találkozókat. A szabályok szerint a klubba ajánlás után csak férfiak kerülhetnek be. — Úgy is mondhatnánk, hogy ez a kulturált társaságot kedvelő urak asztaltársasága — emelte ki ifj. Steiner László, akit a klub első elnökének választottak. — A jó társaság pedig alkalom a kapcsolatépítésre is — tette hozzá az üzletember.

A szivarozást Széchenyi István honosította meg a reformkorban, aki állítólag a pipát és a bagórágást kitiltotta a Nemzeti Kaszinóból, mondván, nem úri dolog.
A Békéscsabán megalakult klub alkalmat ad arra is, hogy a füstölgést kedvelők, a január elsejétől szigorodó szabályokat betartva, másokat nem zavarva hódoljanak szenvedélyüknek. Az első csabai klubtalálkozón a tagok márkás olasz pezsgőt, prémium konyakot és pálinkát kóstolhattak a beszélgetés mellé.

Beol.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr7114295969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása