Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

A szivardobozból készült hegedű Winston Churchill számára

melynek hátoldalán a „Made in Havana – Cuba” felirat áll

2018. november 06. - Cigar Man

violin_made_from_winston_churchill_s_cigar_box.jpgA neves angol miniszterelnök, Winston Churchill köztudottan nagy szivarkedvelő hírében állt. 1956-ban történt, hogy egy autodidakta hegedűkészítő, William Robinson hegedűt készített az államférfi szivardobozából.

 

 

 

violin_made_from_winston_churchill_s_cigar_box_2.jpg

A hangszeren Yehudi Menuhin is játszott és a különleges alkalomról 1958-ban rádiófelvétel is készült. Az árverésre kerülő hangszert, melynek hátoldalán a „Made in Havana – Cuba” felirat áll, napjaink egyik ismert művésze, Kerenza Peacock is megszólaltatta.

churchill-violin-2267ar-18-11-16.jpg

A művész szerint igazi kihívásnak számított ezen az átlagosnál kisebb méretű hangszeren játszani, ami leginkább egy gyermekhegedűre hasonlít. Kerenza meggyőződhetett arról, hogy ez csak a látszat, mert a hegedű hangját tekintve felnőttnek számít, és különlegesen édes dallamokat lehet belőle előcsalogatni. A hegedűművészre nagy hatást gyakorolt a hangszer kivételes története és nagyon örült, hogy annak ellenére, hogy korábban szivarokat tároltak benne, ez az illatán egyáltalán nem érződött!

 

Winston Churchill’s “Cigar Box” violin sold for £6,600. The back piece is inscribed with “Selección Privada, Fabrica Tabacos Don Joaquin, Habana” and under the bridge of the violin it reads “Made in Havana – Cuba.” The makeshift violin was made by William Robinson in 1956 and was played by Yehudi Menuhin in 1958, adding notoriety to the cigar-box-turned-fiddle.

robinson-690466.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr4414356259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.