Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

A szivarozás hatparancsolata

2018. november 06. - Cigar Man

A szivarok méretét hosszúságuk és a „gyűrűméretként” ismert átmérőjük alapján határozzák meg. A hossztól és átmérőtől függetlenül rendszerint kétféle formájú szivar van: a parejo, vagyis egyenes oldalú, és a figuardo, a szabálytalan alakú szivar.

httptudasbazis_sulinet_huhuszakkepzesugyvitelviselkedeskulturadohanyzasszivar-es-pipa.jpg

A szivarozás technikájának elsajátítása tanulás eredménye, amely szerint a szivarozást a szivar helyes vágásával kell megkezdeni, majd az előmelegítés következik és csak utána lehet meggyújtani.

A szivarozásra vonatkozó etikett előírja, hogy

1. férfi sohasem gyújthatja meg egy másik férfi szivarját, mivel maga a rágyújtás igen összetett, s még inkább személyes gyakorlatsor.

2. A férfi a nő szivarját is csak akkor gyújthatja meg, ha az kis méretű, gyorsan gyújtható darab.

3. Gyertyáról rágyújtani nem illendő és nem is ajánlott, mert a viasz kissé furcsa ízt kölcsönöz a szivarnak, csakúgy, mint a benzines öngyújtó. Ha a szivar meggyújtásának legmegfelelőbb módja a kifejezetten e célra készített szivargyújtó.

4. A szivarozás etikettje előírja, hogy ha a szivar elalszik érdemes azt azonnal újra meggyújtani, mielőtt az kihűlne.

6. A szivart sem végig égetni, sem elnyomni nem szabad. Körülbelül a negyedénél hagyjuk elaludni.

tudásbazis

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr3914356631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.