Az 1975-ben felállított, a CIA tevékenységét vizsgáló Church-bizottság jelentése szerint nemcsak az oroszok, hanem a CIA is megpróbált dohánytermékkel gyilkolni – ők Fidel Castro, a kubai kommunista párt vezére számára készítettek mérgezett szivarokat. Egy 1960-as dokumentum alapján gyanítható,…
Aki igazi minőséget szeretne, mindenképpen kézi sodrású, nem fémtubusos szivart vegyen – mondja Molnár István, aki immár hatodik éve foglalkozik a luxustermék forgalmazásával. – Két dologra kell figyelni a vásárlás során: a látványra – arra, hogy a szivart borító levél ne legyen töredezett, foltos…
Lazulj el és élvezd
A szivarozást sosem szabad elsietni. A szivarokat arra találták ki, hogy élvezzék őket, főleg egy jó vacsora után egy pohár brandyvel. A szivar a hüvelykujjad és a középső ujjadra feküdjön, amikor fogod, és a mutatóujjad legyen felül, azzal fogd le. Bármi más ízléstelennek…
A dohányfüst a dohány égése során keletkező füst, melynek összetétele, károsító hatása az égés hőmérsékletétől függ. Minél magasabb oC-on ég el a dohány, a füstje annál erősebb károsító hatású. A legkárosabb a cigaretta füstje, amely 800-1100 oC-on keletkezik, míg a 400-500 oC-on izzó pipadohány…
1. A csodálatos lenmagolaj
A lenmag az egyik legtisztább és a legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó növényi olajok egyike. Gazdag A-, B-, C-, D-, és E- vitaminokban, és ásványi anyagokban (kálium, foszfor, magnézium, kalcium stb.). A lenmag kitűnő ellenszere a légutak gyulladásos…
Az egyik legfontosabb befolyásoló tényező pipadohánynál az égési hőmérséklet. Ez a tulajdonság túlmutat azon a tényen hogy egy blend forróbban vagy hűvösebben ég, a fontos ez esetben az hogy magasabb "lángon" a dohány íze egészen más, akár ugyanabból a pipából fogyasztva is. Tapasztalatom szerint…