Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

A szivarozás egyre nagyobb divat, s ennek is meg vannak a szabályai

Nem mindegy, hogyan gyújtjuk meg, s az sem, meddig szívjuk

2019. március 06. - The Cigarmonkeys

Divat lett szivarozni - íratlan szabályok

49676634_2477967108940713_7096569919105400832_n.jpg

Íratlan szabály, hogy a szivart mindig ajkaink közé vegyük, ne a szánkba, és semmiképpen ne harapjunk rá. A szivar fejét ne nedvesítsük át, maradjon teljesen száraz. Ajánlott félpercenként csak egyet szippantani, ha ugyanis gyakrabban teszünk ezt, forró lesz a rúd, s ezáltal az aroma is keserűvé válhat. A szivarfüst az erjesztési eljárás miatt lúgos hatású, így nem ajánlott az inhalálás, ám néhány másodpercig szánkban tarthatjuk, átengedhetjük orr garatunkon, élvezhetjük finom ízét, illatát.

Köztudott, hogy a szivardohány nagyon erős, erősebb, mint a cigarettáé, ezért nem tanácsos letüdőzni. A dohányfüstöt azért se tartsuk túl hosszan a szánkban, mert előbb-utóbb arra kényszerülünk, hogy lenyeljük, ami könnyen a klasszikus szivarbetegséghez vezet: elkezd forogni a gyomrunk is.

Nagy kérdés mindig, hogy hogyan vágjuk el a szivart. Ehhez szükséges egy éles olló. A vágásnak tisztának és egyenesnek kell lennie, hogy elég füst jöhessen ki a nyíláson. A Guillotine-vágó, illetve a körvágó a legjobb. A vágás átmérőjének kisebbnek kell lennie, mint amilyen a szivaré, hogy a fej gömbölyítését megőrizze. Így megakadályozhatjuk, hogy a fedőlevél a szivarozás alatt felválhasson. Nem ajánlott megszúrni a szivart, mert a keletkezett csatorna túlságos kátránylerakódást eredményez, csökkenti az élvezeti értéket.

A tapasztalt szivarozónak is elalszik néha a kezében a rúd. Fontos, hogy mindjárt újra meggyújtsuk, mielőtt kihűlne. A hamut óvatosan ütögessük le, s kezdjük el a láng felett forgatni. Egy jól előkészített és minőségi szivar hosszúlevél-betéttel készül, így a hamu hosszúsága két-három centi is lehet, melyet óvatosan a hamutálba kell ejteni. Soha ne ütögessük úgy le, mint egy cigarettát.

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr814674021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása