Ha már kulináris élvezetről van szó, egy kellemes konyak vagy armagnac mellé ejtsünk szót egy jó szivarról is, amellyel kerekké tehető az élmény, és amelynek szintén van francia vonatkozása.
A napokban mutatták be azt a Remy Martin Black Pearl Louis XIII Cognackal átitatott szivart, amely a világ legdrágább szivarja címet is megszerezte. A világon bárhova is rendeljük meg a Royal Courtesan Gurkhát, biztosak lehetünk benne, hogy megérkezik, hiszen 300 millió forintos árában benne van, hogy a gyártó személyesen szállít ki minden egyes dobozt. De mi is lehet ebben a drága dobozban?
A konyak, amelyben megmártóztak a levelek, 165 ezer dolláros, a szivarokat vakon sodorja egy kiválasztott csapat, természetesen kézzel. Így figyelmüket még a látás sem vonja el a finom műveletekről. A töltőanyag a Himalája környékéről származik, a napsütötte földek illatát hordozó Fiji vízen szűrik át. És hogy a vizuális élmény is teljes legyen, a borítóleveleket vékony aranyfüst papírral fedték be, a szivargyűrűt pedig ötkarátnyi apró fehér gyémánttal turbózták fel.