Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

A kubai szivarok eladása 2016-ban 5 százalékkal 445 millió dollárra emelkedett

Investor.hu 2017.02.28

2019. április 25. - The Cigarmonkeys

Szemben a luxuscikkek teljes piacának gyengélkedésével, a kubai szivarok eladásai szépen bővültek tavaly – derül ki a több híres márkát is gyártó Habanos beszámolójából.

 

kubai_szivarmarkak_szivarozas_szivarom.JPG

A legendás kubai szivarok eladásai tavaly 5 százalékkal 445 millió dollárra emelkedtek – idézi a CNBC a Habanos szivargyártó bejelentett számait. A Habanos egyébként olyan márkákat gyárt, mint a Cohiba, a Monte Cristo vagy a Romeo y Julieta. A cég közlése szerint idén további szerény bővülésre számítanak, ahogy egyre inkább meghódítják a Közel-Keletet, Ázsiát, valamint más új piacokat.

A Habanos uralja a kézzel sodort, prémium szivarok világpiacát.

Csupán egyetlen, igen jelentős kivétel van: az Egyesült Államok. Ez Washington mintegy fél évszázados embargójának tudható be Kuba ellen. Az USA mindeközben a világ legnagyobb szivarpiaca.

habanos_sa_kubai_szivarok_szivarismeret.jpg

Változékony kapcsolatok

javier_terres_ercilla_habanos.jpgMindazonáltal az elmúlt időszakban javult a helyzet a két ország között, ahogy Barack Obama két évvel ezelőtt újfajta politikával igyekezett normalizálni a Kubával kialakított viszont. Tavaly októberben például az Obama adminisztráció feloldotta azt a korlátozást, amely megszabta, a turisták mekkora mennyiségben vihetnek haza kubai szivart az Egyesült Államokba.

A Habanos fejlesztési alelnöke, Javier Terrés hangsúlyozta, a fenti döntés csak kis mértékben befolyásolta a teljes eladási számokat, azonban segíthet abban, hogy a kubai márkák jobban elterjedjenek az USA-ban.

A nagykereskedelmi szállítmányokhoz ezzel szemben arra volna szükség, hogy az amerikai Kongresszus feloldja az embargót. Ennek esélye azonban nem túl nagy, tekintettel arra, hogy Donald Trump inkább az enyhülés visszafordításával fenyegetett.

paris_hilton_a_2015_habanos_fesztival_diszvendege_19_1.jpg

Turizmus és dohányzás

Ezzel párhuzamosan a két ország közti viszony javulása robbanásszerű növekedést eredményezett a turizmusban, amely a Habanos szerint érdemben segítette a szivareladásokat. Tavaly a szigetországba látogatók száma 13 százalékkal nőtt. Ez azért jelentős, mert a Habanos kubai eladásai elsősorban a turizmushoz köthetők.

 

Mindemellett a cég közölte,

a hagyományos európai piacokon stabil maradt tavaly az értékesítés,

míg a feltörekvő piacokon – például a Közel-Keleten vagy Ázsia egyes részein – növekedést tapasztaltak.

Külön érdekesség, hogy a Terrés kiemelte, a Habanos

továbbra is küzd azzal, hogy elérje a női dohányosokat.

Noha a cég dolgozik az ügyön, a kisebb és gyengébb szivarok gyártása egyelőre nem reális válasz. Terrés ugyanis hangsúlyozta, arról van szó, hogy a női fogyasztók ugyanúgy a hagyományos, nagyméretű szivarokat kedvelik, mint a férfiak, vagyis sokkal inkább a speciális promóción keresztül próbál terjeszkedni a cég a nők körében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr6314786242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása