Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

A szivar jóval több élvezeti cikknél, a jólét és a siker szimbóluma

Cohiba Behike vs. Gurkha His Majesty's Reserve

2019. május 03. - The Cigarmonkeys

the-worlds-most-expensive-cigars-02.jpg

A kubai dohány világszerte elismert, köztudott, hogy a közép-amerikai országból származnak a legjobb szivarok. A szivar jóval több élvezeti cikknél, a jólét és a siker szimbóluma, a világ legdrágább szivarjainak eszmei értéke sokkal magasabb annál, mint amennyi az árcédulán áll.

Sokáig a Cohiba márka Behike szivarja volt a legdrágább a világon, ez a nevét a legenda szerint a kubai taino törzs vezetőjéről vagy varázslójáról kapta. A limitált szériás Cohiba márkájú szivarból összesen négyezer került forgalomba, egy negyven darabot tartalmazó doboz ára pedig 18 846 amerikai dollárra (közel négymillió forintra) rúgott. Aki tehát egy ilyen szivarra gyújt rá, az közel 90 ezer forintot füstöl el.

gurkha_his_majesty_s_reserve_cigar.jpg

Ennél azonban akár többet is költhetünk egyetlen szálra, ha a Gurkha His Majesty's Reserve darabjai közül választunk. Ezeknek a rudaknak az a különlegessége, hogy nemcsak prémium dohányból készülnek, hanem jókora adag XIII. Lajos konyakkal is át vannak itatva, ennek az eljárásnak köszönhetően lesz különleges ízük. Évente kevesebb mint száz doboz készül a különlegességből, és a Gurkha elnöke maga felügyeli, hogy mely kereskedők kaphatnak belőle. Ebből a szivarból egyetlen szál 750 amerikai dollárba, azaz közel 160 ezer forintba kerül, az igazi fanatikusok szerint azonban kár lenne kihagyni ekkora élményt.

gurkha_his_majestys_reserve_cigar_1_szivarvilag_szivarom_blog_hu.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr5814802960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Badam 2020.01.30. 00:09:08

Úgy tudom ezekből sok hamisítvány készül. Honnan lehet tudni, hogy eredeti?

The Cigarmonkeys · http://cigarmonkeys.com/ 2020.01.31. 21:53:42

A legegyszerűbben úgy tudja megállapítani az ember hogy hamis e vagy eredeti a szivar amit a kezében tart:
Hogy megpróbál visszaemlékezni arra, hogy hol vette:))
Ha hivatalos kereskedőnél, trafikban, dohányboltban vásárolt, akkor majdnem biztos lehet abban, hogy eredeti szivart kapott.
Azért mondom hogy csak majdnem lehet biztos, mert fejlődő piacokon (pl. Magyarországon is akár) előfordul, hogy a kapzsi trafiktulajdonos, vagy a boltban dolgozó munkatárs kézalatt vásárolt hamis szivarokat ad el nekünk.
Azért mondom hogy Magyarországon ez előfordulhat, mert itt könnyű hozzájutni hamis szivarhoz (vannak olyan országok, ahol egyátalán nincs is, vagy le kell járni a lábunkat egy ócska hamis szivarért, sokszor nem is értenék, hogy mit keresünk), másrészt meg az eszement túladóztatás miatt itt éri meg legjobban.

Ezek a csalók két pillanat alatt felmérik hogy ki jött be a trafikba. A profi szivarosokkal nem is próbálkoznak, túl nagy a lebukás veszélye.
Viszont most már rengeteg kezdő és ajándékvásárló van aki azt sem tudja mit csinál, és eszébe sem jut hogy átverhetik.

Pedig előfordulhat. A kubai szivarcsempésztől 1.000-1.500 forintért vásárolt szivart a trafikban könnyű eladni a gyanutlan vásárlónak. Szálanként az az 5-8-10 ezer forint nem is olyan roszz fizetéskiegészítés.

Érdekes de egy magyar ember legbiztonságosabban a repülőtéri duty free-ben vásárolhat.
Jobb állapotban tarják a szivarokat mint a legtöbb nemzeti dohánybolban
Az eladók nem tudnak csalni és nem is érdekeltek benne.
Ja, és adómentesen vásárolunk...:)

Egyébként legtöbbször egy szál szivarról is meg lehet mondani hogy eredeti e.
De erről majd máskor.
süti beállítások módosítása