Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

A kubai szivar hazája - a Viñales-völgy

Hello Világ 2017 november - Szenczi Zsolt

2019. május 06. - The Cigarmonkeys

a_kubai_szivar_hazaja_a_vi_ales-volgy_2.jpg

Kuba és a szivar közé nyugodt szívvel tehetünk egyenlőségjelet. Az 1999 óta az Unesco világörökség részét képező Viñales völgyben nagyszerű...

a_kubai_szivar_hazaja_a_vi_ales-volgy_1.jpg

Kuba és a szivar közé nyugodt szívvel tehetünk egyenlőségjelet. Az 1999 óta az Unesco világörökség részét képező Viñales völgyben nagyszerű betekintést nyerhetünk a kubai dohányültetvények világába.

 

a_kubai_szivar_hazaja_a_vi_ales-volgy_7.jpg

Kalandnyaralásunk során itt élő barátunkat látogatjuk meg, aki elkalauzol bennünket birtokán. Legutóbbi látogatásunk novemberre esett, mikor a dohánypalántákat elültették.

a_kubai_szivar_hazaja_a_vi_ales-volgy_4.jpg

Természetesen, a szárítóban találkozhattunk dohány levelekkel, illetve a szivar sodrását is saját szemünkkel tekinthettük meg. 

a_kubai_szivar_hazaja_a_vi_ales-volgy_3.jpg

A szivar igazán csak a kormánynak nagy üzlet, ugyanis a mai napig rögzített áron kötelesek a kisgazdaságok felvásárlásra bocsájtani a dohányleveleket. Így az ültetvényeken nem csak dohányt, hanem kávét, banánt és különböző haszonnövényeket is termesztenek.

a_kubai_szivar_hazaja_a_vi_ales-volgy_5.jpg

Teszik mindezt a legnagyobb boldogságban és a legnagyobb nyugalomban. A völgy különleges éghajlata és a talaj összetevőinek köszönhetően a legjobb termést (mely novembertől februárig tart) Vinales körzete biztosítja a kubai szivarok számára. Barátunk szívesen mesél az életéről, s egy kávé erejéig még a házába is meginvitál bennünket.

a_kubai_szivar_hazaja_a_vi_ales-volgy_6.jpg
Hello Világ

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr8214811516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása