Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Hipszter-Trafik Kecskeméten - Herczeg Attila boltja

Kecskeméti az ország legigényesebb trafikja

2019. május 06. - The Cigarmonkeys

Mindent meg lehet reformálni, újítani, szebbé és tartalmasabbá tenni - csak akarni kell, persze ehhez nem öncélúnak, hanem tevékenynek kell lenni. A  kecskeméti Herczeg Attila pedig pont ilyen ember, nemhiába az övé az egyik legelitebb nemzeti trafik kis hazánkban.

 

a_kecskemeti_herczeg_attila_hipszter_trafikja.jpg

Már hetek óta kering a legnagyobb közösségi portálon, hogy mivé változott át egy nemzeti trafik Kecskeméten, a Matkói úton. Hangulatfények, antik bútorok, ezüst gyertyatartó, ám közben naprakészen modern, szóval tökéletes az összhatás, amely mellé egyedi olasz kávé, jelentős cigarettaválaszték, márkás italok, kubai szivar, angol szálas és filteres teák dukálnak.

De mi ez az őrült pénzkidobás, hiszen ez csak egy trafik, a dohányosokat nem érdekli az sem, ha egy mobil pavilonban kell megvásárolniuk a káros szenvedélyük tárgyát - tettem fel a kérdést Herczeg Attilának, akinek előre leszögeztem, hogy csak úgy jó tíz percre szeretném az idejét rabolni ez ügyben.

a_kecskemeti_herczeg_attila_hipszter_trafikja_2.jpg

Csak mosolygott a kérdésen — persze aki ismeri őt, valószínűleg sohasem látta még kedvetlennek, vagy szomorúan a mindig jól öltözött kereskedőt —, mondván, máris rossz a hozzáállás, mert miért ne lehetne ezt, akár bármit is más szemszögből megközelíteni. 

- Miért ne lehetnénk igényesek, igényesebbek a megszokottnál, miért ne próbáljunk kitörni jó értelemben abból, amiben élünk? - kérdez vissza. Az igényesség ugyanis nem elsősorban anyagiaktól függ - teszi hozzá, majd elkezdett mesélni:

- Amikor átalakultunk, figyeltem az első betérőket. Hirtelen meghökkentek és zavarukban megtörölték a lábukat az ajtóban és ezt mellesleg mindenki megteszi, mielőtt ide betér, pedig a korábbi, hagyományos trafikban is volt lábtörlő, de valószínű maga a hely tucatszelleme nem hozta ki az emberekből a jobbik énjüket. Ma ott tartunk, hogy beszélnek róla, majd a kíváncsiságuk behozza őket, aztán visszajárnak. Azt vettem észre a trafik eddigi, még rövid létezése alatt, hogy szeretnek betérni ide az emberek és egyre több időt töltenek el egy szimpla cigarettavásárlásnál. Beszélgetnek, isznak egy jó kávét, üdítőt, valamilyen minőségi teát. Vannak olyan átutazók, akik most már csak itt állnak meg egyedül Kecskeméten, megpihennek kicsit, belelapoznak egy magazinba, felütik a laptopjukat, ügyeket intéznek és persze társalognak, vagy szelfiznek.

a_kecskemeti_herczeg_attila_hipszter_trafikja_3.jpg

Mivel kereskedelmi és iparterület felé vezető út mentén működünk, többen munkásruhában térnek be. Persze, kicsit szorongtak eleiben, de mondtam, ne állva igyák meg a kávéjukat, kaptak egy takarót és beleülhettek az antik karosszékekbe. Teljesen feldobódtak, rendszeresen megismétlik ezt az aktust, mert jól érzik magukat itt - meséli Attila.

A trafik kínálatának kuriózuma  a különleges szivarok és a hozzá tartozó kellékek, amelyek ilyen választékban csak Kecskeméten kaphatóak. Természetesen rendszeres vevői vannak az úgynevezett hipszter-trafiknak, de Herczeg Attila ragaszkodik ahhoz, hogy nem postán, vagy futárral küldi ki a megrendelt szivarokat, ha nem el kell jönni érte, csak itt vehetik át személyesen és ez ennek az egész élvezetnek a sava borsa.

- Elfogadom, hogy ez egy hipszter hely, de nem a jómódúakról szól, mert valójában a hipszterség sem az, mondja Attila, hanem a beatgenerációból kinőtt nemzedék leszármazottai, akik kétségtelen, használják a mai kor  technikai vívmányait, miközben egyben értékőrzők és környezettudatosak. Aztán egy kis nosztalgiázás mellett megemlékezünk néhány ikonikus és egyben stílusos kecskeméti vendéglátóhelyről, aztán gondolatban elröppentünk kicsit a Balatonhoz is miközben a betervezett jó tíz perchez képest eltelt több mint egy óra.

- Ne erről beszéltem, ez a hely szelleme! - mondja Attila.

 

hirosveny.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr3314811482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása