Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

"Ahol az állampolgárnak lehetősége van dönteni, hogy kávéja mellett, akar –e cigarettázni, pipázni, vagy szivarozni"

Sok nyugati ország betiltotta a dohányzást a kávéházakban és az éttermekben, de Ausztria visszafordítja a trendet.

2019. május 07. - The Cigarmonkeys

Forrás: filter.hu

becsben_szabadon_lehet_dohanyozni_szivarozni_5.jpg

Sok nyugati ország betiltotta a dohányzást a kávéházakban és az éttermekben, de Ausztria visszafordítja a trendet.

Egy 2015-ben elfogadott törvény értelmében Ausztria idén májusban teljes tilalmat kellene, hogy bevezessen, de a konzervatívokból és a szélsőjobboldali Szabadságpártból álló új kormány elvetette a terveket. A lépést a Szabadságpárt vezetője, Ausztria alkancellárja, Heinz-Christian Strache szorgalmazta, aki maga is dohányzik, és aki a múlt hónapban azt mondta a parlamentnek, hogy a választás szabadságáról van szó.

becsben_szabadon_lehet_dohanyozni_szivarozni_4.jpg

Úgy véli, hogy az éttermeknek szabadon kell eldönteniük, vajon akarnak-e dohányzó részt elkülöníteni, ahol "az állampolgárnak lehetősége van dönteni, hogy kávéja mellett, akar –e cigarettázni, pipázni, vagy szivarozni".

...

Sok híres kávézó Bécs belvárosában már füstmentes, részben a tilalomra vonatkozó terveknek elébe menve, részben a turizmus miatt.

becsben_szabadon_lehet_dohanyozni_szivarozni_3.jpg

MÍG mások füstösek maradnak

A nagy éttermeknek külön dohányzó és nem dohányzó részleget kell biztosítaniuk, de széles körben figyelmen kívül hagyják a szabályt, hogy a két helyiség között zárt ajtóknak kell lenniük. A kis vendéglátóipari helyek dönthetnek arról, hogy dohányzók, vagy nem dohányzók legyenek.

becsben_szabadon_lehet_dohanyozni_szivarozni_2.jpg

A Kleines Caféban minden márvány tetejű asztalon van hamutál és a levegő kékes színű a dohányfüsttől. Az egyik vendég, Peter Noever, azt mondja, hogy Bécsben szokás az órát visszaállítani.

"Erős dohányos voltam, de már legalább 15 éve nem dohányzom. Rengeteget füstöltem, már nem dohányozhatok, de szeretem a dohányzókat - ők sokkal emberibbek."

becsben_szabadon_lehet_dohanyozni_szivarozni_1.jpg

A dohányzás-ügy: megosztó

Peter Dobcak, a Bécsi Kereskedelmi Kamarától azt mondja, hogy támogatja a tilalom eltörlését, bár elismeri, hogy az éttermek tulajdonosai megosztottak a kérdésben - sok olyan étterem van, amelyik inkább engedi a vendégeket dohányozni.

"A magasabb kategóriájú  éttermek a tilalmat  támogatják. A bárok, a diszkók és a klubok többnyire a dohányzás mellett vannak, mert a törvény arra kényszeríti az embereket, hogy kinn dohányozzanak, és így éjjel a vendégek  hangoskodnak  ..."

becsben_szabadon_lehet_dohanyozni_szivarozni_6.jpg

A Café Hummel Bécs felkapott nyolcadik kerületében egy évvel ezelőtt lett füstmentes. Christina Hummel az üzlet tulajdonosa szerint a forgalom mintegy 5% -kal csökkent, azt követően, hogy betiltotta dohányzást. De azt mondja, hogy most új, fiatalabb vendégkört akar megcélozni.

"A dolog pozitív oldala, hogy több gyerekes család jön hozzánk reggelizni. Nagy a kihívás, hogy megváltoztassuk az üzleti koncepciónkat."

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr7414813288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása