Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Hogyan készítsük elő a humidort és mik az első lépések?

2019. május 07. - The Cigarmonkeys

Miután beszereztük a humidorunkat, mindenképp el kell végezni pár könnyű műveletet, mielőtt szivarok kerülnének bele.

maklary_humidors_vertigo_cigarmonkeys_4_1.jpg

Ha nem tesszük meg a megfelelő lépéseket, akkor a cédrusfa bélés nedvességtartalma nem lesz megfelelő és ezáltal a szivarok nedvességtartalma se lesz jó, ezáltal a szivarok íze sem lesz olyan olyan, amilyennek lennie kellene. Nézzük, mik a teendők.

Először kalibráljuk a hygrométert. A hygrometer kalibrálását kétféleképpen tehetjük meg:

  1. A szakemberek azt javasolják, hogy használjuk a legpontosabb kalibrálási módszert, a sós módszert. E módszer alkalmazásakor sót kell tenni a hygrométer mellé egy apró műanyag dobozba. A sót, ami lehet egy csészényi vagy kanálnyi mennyiség, nedvesítsük meg pár csepp vízzel. A sónak nem kell feloldódnia a vízben, elég, ha nedvessé válik. Ezt követően kell elhelyezni a hygrométert és a sót egy jól szigetelhető műanyag dobozban. Kb. nyolc óra elteltével 75%-os páratartalomnak kell lennie a dobozban. Ezt követően állítsuk be a hygrométer mutatóját egy csavarhúzóval úgy, hogy 75%-ot mutasson.

  2. Úgy is kalibrálhatjuk a hygrométert, hogy eltávolítjuk a humidorból és beletekerjük egy jól benedvesített rongyba a műszert. Egy óra elteltével távolítsuk el belőle a hygrométert, és állítsunk be rajta 96%-os páratartalmat.

maklary_humidors_vertigo_cigarmonkeys_1_1.jpg

A humidor előkészítésének lépései között a hygrométer kalibrálása után következhet a párosító feltöltése. Ezt úgy tehetjük meg, hogy a párosítót egy tálcára helyezzük, majd benedvesítjük propilén-glikol oldattal vagy desztillált vízzel. Ezt követően hagyjuk a folyadékban a párosítót kb. fél óráig. Ha a párosító elnyelt elegendő folyadékot, rázzuk le a maradék folyadékot róla, amelyet már nem nyelt el. Egy száraz ronggyal szárítsuk meg a műszert, majd helyezzük bele a humidorba.

maklary_humidors_vertigo_cigarmonkeys_5_1.jpg

Végül a humidor benedvesítése következik. Egy desztillált vízzel megnedvesített ronggyal törölgessük át a humidor belső falait, a rekeszeket és a térelválasztókat is. Természetesen nem ez az egyetlen megoldás. Úgy is benedvesíthetjük a humidort, hogy benne hagyunk lezárva három napra egy pohár desztillált vizet. Ha fel akarjuk gyorsítani a folyamatot, melegítsük fel a vizet, és úgy tegyük a humidorba, így annak a falai hamarabb elnyelik a vizet, és így lesz használatra kész a humidorunk. A desztillált vízzel történő törölgetés egy nagyon kényes feladat ezért ezt ha nem okvetlenül szükséges inkább mellőzzük.

Ha betartjuk ezeket az egyszerű lépéseket, elkerülhetjük, hogy a cédrusfa bélés elvonja a szivarokból a nedvességet. Hiszen a száraz szivart senki sem szereti. Persze még menthető a helyzet, ha tartunk otthon egy felújításra használt humidort és a kiszáradt darabokat új életre keltjük a segítségével. Azt azonban fontos tudni, hogy a humidorba sose öntsünk közvetlenül vizet, mert azzal hamar tönkretehetjük.

Humidor Shop

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr9014813200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása