-
Fontos kérdés még, hogy milyen italt fogyasszunk a szivar mellé. Ez a szivar karakterétől is függ. Egy markánsabb, testes szivarhoz általában testes whisky passzol, egy kissé mérsékeltebb erejű típust meg a jóval könnyedebb whiskyvel érdemes összekapcsolni. Bármelyik elem túlzása vagy hiánya a másik összetevővel való harmónia rovására mehet, például egy kevésbé átütő erejű rum íze teljesen elhalványulhat egy nála lényegesen dominánsabban ható szivarral párosítva. A brandyfajták túlnyomó többsége zseniálisan működik szivarokkal, és ugyanez igaz a whiskykre, különösen a scotchokra. A rum is jó kiegészítője lehet az ízvilágnak, de egy vermuttal is érdemes kipróbálni a nemes füstölnivalókat. Akkor sem nyúlhatunk mellé, ha egy prémium vodkát vagy gint választunk a szivarhoz.
Felnőtt tartalom!
Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.