Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

A szivarozás előnyös egészségügyi hatásai

Orvosi bizonyíték: előnye is van a dohányzásnak

2019. október 04. - The Cigarmonkeys

a_szivarozas_elonyos_egeszsegugyi_hatasai.jpg

Olyan bizonyítékot találtak a kutatók, amely alátámasztja azt a régi feltételezést, hogy a dohányosokat kevésbé veszélyezteti a Parkinson-kór. A legkisebb veszélynek a régóta, illetve jelenleg is dohányzók vannak kitéve.
A nikotin jótékony hatását már évekkel ezelőtt megfigyelték, a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem (UCLA) közegészségügyi tanszékének kutatói azonban most be is bizonyították.


Megállapították azt is, hogy nem csupán a cigaretta, hanem a pipa, a szivar, sőt, talán még a dohány rágása is ugyanazzal a hatással jár - és tartós marad évekkel a leszokás után is.

Megmagyarázni egyelőre nem tudják a kutatók a jelenséget, de állatkísérletek alapján két lehetséges okot találtak.


Az egyik szerint a szénmonoxid és a dohányfüst egyéb összetevői segítenek életben tartani a dopamin termeléséért felelős agyi neuronokat. A dopamin teszi lehetővé a megfelelő izommozgást, és hiányzik a Parkinson-kórosok szervezetéből.

a_szivarozas_elonyos_egeszsegugyi_hatasai_dohanyzas_egeszseg.jpg


A másik lehetséges magyarázat szerint a dohányzás valamilyen módon megelőzi azoknak a toxikus anyagoknak a termelődését, amelyek gátolják a normális neurológiai működést.

Az UCLA munkatársai alapos munkát végeztek: áttekintettek 11, 1960 és 2004 között készített kutatást, amelyek során 11800 embert vizsgáltak meg. Közülük 2816 Parkinson-kóros beteg volt.

a_szivarozas_elonyos_egeszsegugyi_hatasai_szivarozas.jpg

Bár a leginkább védettek a régóta, illetve a vizsgálat idején is dohányzók voltak, 32 százalékkal kisebb eséllyel betegedtek meg azok is, akik a vizsgálat előtt 25 évvel szoktak le a dohányzásról.

házipatika.com

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr5615192004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása