Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarteszt: Cohiba Robusto - 124 mm hosszú, 50-es gyűrűméret

If any cigar could sum up the Cohiba brand it’s the Cohiba Robustos

2019. november 29. - The Cigarmonkeys

cohiba_robusto_cigarmonkeys_szivarklub_szivar_arak_4.jpg

cohiba_robusto_cigarmonkeys_szivarklub_szivar_arak_1.png

cohiba_robusto_cigarmonkeys_szivarklub_szivar_arak_11.JPG

cohiba_robusto_cigarmonkeys_szivarklub_szivar_arak_1.jpg

A „Cohiba" nevet a Kubában őslakos taino indiánok nyelvéből kölcsönözték; a jelentése: „szivar". A „Cohiba" maga a „havanna", s így az a márka, amelyet számos szakértő a karibi szigetország legjobb szivarjaként tart számon. Természetesen az aficionadók egyéni ízlése dönti el, hogy a „Cohibát" tartja-e a legjobbnak valamennyi havanna szivar közül, ám ezt a márkát kétség kívül körülveszi egy olyan különleges aura, amely egyéb havannamárkák formátumainál nem jelentkezik. Bár a „Cohibát" csupán 40 éve alkották meg, időközben valódi kultusztárgy lett. 20 éven keresztül kizárólag Fidel Castrónak szánt „Laguito No. 1", „Laguito No. 2" és „Laguito No. 3" formátumok léteztek, amelyekhez később továbbiak társultak: „Corona Especial" (No. 2), „Lancero" (No. 1) és a „Panatela" (No. 3). Korábban e szivarokat kizárólag magas rangú külföldi vendégek kóstolhatták meg — és persze maga Castro. A 80-as évek végén megjelentek a piacon az „Esplendido", az „Exquisito" és a „Robusto" nevű formátumok. Később e sorhoz csatlakozott a „Corona", amellyel időlegesen lezárult a standard formátumokat felvonultató „Clásica"-széria.

1992-ben a kubai csúcsmárkát újfent kibővítették, ezúttal azonban egy széria formájában, amely öt formátumot foglal magában. A széria neve „Linea 1492", a formátumoké pedig „Siglo": mindkét szó az amerikai kontinens felfedezésére, s így a szivarokra is utal. A „Siglo" jelentése nem más, mint „évszázad", az öt formátum pedig egy-egy évszázadot jelöl, s a kör 1492-vel zárul. A „Linea 1492" „Cohibái" egy évvel később estek át a nemzetközi keresztségen, amikor a londoni „Claridge's Hotelban hivatalosan bemutatták a közönségnek.

Míg a „Clásica"-széria szivarjai fűszeres ízükkel, karakteres aromájukkal a hagyományos kubai stílust idézik, az újabb szériához használt keverék még terjedelmesebb szivarokat eredményez. Nem egy szakértő a legújabb kreációt, a „Siglo VI”-ot tekinti a „Cohiba" márka legkiválóbb tagjának.

A „Clásica" márkánál viszont két formátum versenyez ezért a rangért: Az „Esplendido" és a „Robusto". Az előbbi vitolához egyébként kapcsolódik egy szomorú rekord, mert az „Esplendido" a leggyakrabban hamisított formátum: állítólag kevesebbet gyártanak az eredetiből, mint az utánzatából.

 

Így ég a Cohiba robusto szivar

cohiba_robusto_cigarmonkeys_szivarklub_szivar_arak_9.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr1815330826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása