Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Néhány szó a kubai Sancho Panza szivarokról

#kubaiszivarok

2019. december 05. - The Cigarmonkeys

sancho-panza-belicosos-cuban-cigar-test-review-cigarmonkeys_com-cigar_smoke_12.jpg

A Sancho Panza egy jelenleg is gyártott, forradalom előtti szivarmárka, amit hivatalosan 1848-ban regisztrált be először Don Emilio Ohmsted. Az eredeti Sancho Panza szivargyár Havannában az Angeles Streat 48.-ban volt.

Valamikor az 1880-as években a Sancho Panza márkát felvásárolta az eredeti tulajdonostól a Ramon Allones, akitől pedig az 1940-es években megvásárolta a Rey Del Mundo Cigar Co.

A Habanos SA Regular Katalógusában "Helyi Márka" (Local Brand) ként van meghatározva, és egészen kicsi piaci részesedése van. Nagyon kis darabszámban gyártják, ezért nehéz hozzájutni. Átlagos szivarkereskedőhöz betérve a világ bármely részén széttárt karokkal fogadják a kérdést, hogy van e? Persze ha komoly ügyfél vagy és komolyan gondolod, akkor meg lehet találni a világban valahol egy raktárban. Megrendelik neked, aztán hipp-hopp 4-6 hét múlva már meg is érkezik. Ha szerencséd van elfogadható állapotban.

Az íze közepesen-erős, és a legkiválóbb Vuelta Abajo-i dohánylevelekből készítik. Hosszú dohánylevelekből csavarják össze. A szivar teljes mértékben kézi munkával készül

All Cuban-production Sancho Panza cigars are completely handmade (totalmente a mano) from long-filler tobacco (Tripa Larga) sourced from the Vuelta Abajo (Pinar del Río) region of Cuba.

Jelenleg két méretben gyártják a Sancho Panza szivarokat

sancho_panza_cigars_cigarmonkeys.JPG

A Sancho Panza - Belicosos - 140 mm hosszú, 52-es gyűrűmérettel

sancho-panza-belicosos-cuban-cigar-test-review-cigarmonkeys_com-cigar_smoke_4.jpg

A Sancho Panza - Non Plus - 129 mm hosszú, 42-es gyűrűmérettel

sancho_panza_non_plus_cigarmonkeys.jpg

 

cigarmonkeys_sancho_panza_is_a_honduran-made_treat_constructed_using_honduran_nicaraguan_and_dominican_tobaccos_stuffed_inside_a_connecticut_wrapper.png#nemkubaiszivarok

Sancho Panza néven készítenek szivar Kubán kívül is, Hondurasban. Ennek pedig a következő a története: Egy okostóni - Frank Llaneza, a Villazon & Company elnöke - 1981-ben bejegyeztette a Sancho Panza márkanevet az Amerikai Egyesült Államokba is, és addig gyártogatott ezen a néven szivarokat Hondurasban, míg el nem tudta magát adni a General Cigar Company-nak (székhelye: Richmond, Virginia), ez a cég jelenleg a világ legnagyobb prémium szivar gyártó és forgalmazó cége.

 

Hogy ne legyen félreértés, honnan jön az észak európai népek gazdagsága, tudjuk meg: az előbb említett amerikai székhelyű General Cigar Company-nak ki a tulajdonosa: hát a Scandinavian Tobacco Group (Copenhagen, Denmark).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr5515339464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása