Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Ami nélkül nem lehet tökéletes a szivar élmény

Segítség kezdő szivarosnak: a helyes technika

2019. december 25. - The Cigarmonkeys

Segítség kezdő szivarosnak: a helyes technika

Egyetlen hobbit sem egyszerű elkezdeni. Legyen szó sportról, táncról, zenélésről vagy akár a pöfékelésről, az első néhány alkalom nem mindig tökéletes, mi pedig tudjuk, hogy a kezdőknek bizony elkél a segítség a kezdetekben.

A szivarozás nem csupán mint hobbi jelenhet meg egy férfi életében, hiszen ahogy telik az idő, életstílussá válik.

Ha még nem tartott a kezében soha szivart, nem biztos benne, hogyan kell helyesen meggyújtani, vagy hogy egyáltalán mikre van szüksége ahhoz, hogy a szivarozás tökéletes élményt nyújtson, olvasson tovább!

segitseg_kezdo_szivarosoknak_szivarok_szivarozas_szivar_szivarom_1.jpg

Amik nélkül nem lehet tökéletes az élmény

Ahogyan a tánchoz zene, a biliárdozáshoz dákó és golyók, a kenuzáshoz pedig hajó, víz és evező szükséges, úgy ahhoz, hogy a szivarozás élménye tökéletes lehessen is szükség van néhány kiegészítőre. Fontos már itt és most leszögezni azonban egy fontos tényt! Néhány eszközt gyártanak egyszerű dohányosoknak is, ezek azonban egyáltalán nem felelnek meg egy igazi szivarosnak.

 

  • Hamutál

Íme máris egy eszköz, amelyet fentebb említettünk. Igen, rengeteg egyszerű hamutál elérhető akár a webshopok oldalain is, ezek azonban tökéletlenek egy szivarosnak. A szivarok jóval vaskosabbak és nehezebbek, mint egy cigaretta, így egy normális, nem erre a célra gyártott hamutál bizony nem lesz képes megtartani a szivart.

 

  • Szivarvágó

Erre még a meggyújtás előtt lesz szüksége. Ha nem vágja meg a szivar végét úgy, ahogy a későbbiekben leírjuk, a szivarozás élménye nem lesz az igazi.

 

  • Szivargyújtó

A már említett kategória, a már említett problematikával. Egy egyszerű öngyújtó nem képes tökéletesen meggyújtani a szivart!

 

  • Humidor

A méretét, színét az ízlése határozza meg, a funkicóját azonban semmi nem helyettesítheti! A humidor feladata, hogy megfelelő hő és páratartalom között tartsa a szivarokat, hogy azok minden elővételkor ugyanolyan tökéletes füstös perceket okozhassanak.

 

 

segitseg_kezdo_szivarosoknak_szivarok_szivarozas_szivar_szivarom_2.jpg

Ha azt szeretné, hogy már az első alkalom is tökéletes lehessen, ne habozzon beszerezni ezeket az eszközöket.

 

segitseg_kezdo_szivarosoknak_szivarok_szivarozas_szivar_szivarom_3.jpg

A tökéletes technika

Következzék a lényeg. A szivarozás technikája nem tartozik a világ legnehezebb vagy bonyolultabb folyamatai közé. Négy egyszerű szabályt kell csupán betartani ahhoz, hogy az élmény tökéletes lehessen. Mielőtt azonban meggyújtaná a szivart, mindenképp meg kell vágni. Ha ez megtörtént, akkor pedig kövesse a rövid pontjainkat:

 

  1. Vegye az egyik kezébe a szivargyújtót, a másikba a szivart. Szájban tartva az igazi úriember és a nagy szivarosok sem gyújtják meg. Illetlenség, akárcsak az, hogy egy férfi egy másik férfi szivarját gyújtsa meg.

  2. A láng felé tartva a szivar talpát, forgassa körbe az ujjai között kissé megdöntve.

  3. Ha kialakul egy izzó gyűrű a szivar peremén, fújjon rá gyengéden, hogy izzásba boruljon a szivar teljes belsője.

  4. Még így égés közben történjen meg az első szívás!

segitseg_kezdo_szivarosoknak_szivarok_szivarozas_szivar_szivarom_4.jpg

 

Ha vérbeli szivarossá akar válni Egy igazi szivarosnak már a lakásából is meg lehet állapítani, hogy mi a legnagyobb szenvedélye. Hogy miből? Természetesen abból, hogy szivarait nem egyszerű asztali humidorban tartja! :))))

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr6115365912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása