Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Pitti Uomo - A stílusos férfi - És a Szivarozás

A Pitti Uomo legstílusosabb pillanatai és a szivarozás

2019. december 25. - The Cigarmonkeys

pitti_uomo_a_stilusos_ferfi_es_a_szivarozas_szivarom_0.jpg

A Pitti Uomo a férfidivat vezető rendezvénye, mely évente kétszer, januárban és júniusban nyitja meg kapuit a divatrajongók számára Firenzében.


pitti_uomo_a_stilusos_ferfi_es_a_szivarozas_szivarom_4.jpg

A Pitti Uomo a dandyzmust élteti 1972 óta, a férfidivat legtehetségesebbjeit gyűjtve egy helyre: a high fashion krémje fordul meg az eseményen, tervezők százai, üzletemberek, modellek, influencerek, mintegy 35 ezer nemzetközi látogató érkezik a városba erre az alkalomra. 

pitti_uomo_a_stilusos_ferfi_es_a_szivarozas_szivarom_1.jpeg

A nagyszabású rendezvény története egyébként 1952-ig nyúlik vissza, amikor Giovanni Battista Giorgini, egy luccai nemesi család leszármazottja firenzei rezidenciájában divatbemutatót szervezett, ami az Első Olasz High Fashion Show nevet kapta. Szerte a világból érkeztek újságírók és beszerzők, hogy Olaszország legfontosabb divatmárkáit megtekintsék.

pitti_uomo_a_stilusos_ferfi_es_a_szivarozas_szivarom_2.jpg

Miután a bemutató igen nagy siker lett, az eseményt elköltöztették a firenzei Grand Hotelbe, nem sokkal később pedig már a Sala Biancában kapott helyet, a Pitti Palotában (innen a Pitti Uomo név).

pitti_uomo_a_stilusos_ferfi_es_a_szivarozas_szivarom_3.jpg

A Pitti Uomo hivatalos születését 1972-re datálják, innentől ugyanis kifejezetten a férfidivatnak szentelték a rendezvényt. 1982-től a Fortezza Basso-ban várják az érdeklődőket.

pitti_uomo_a_stilusos_ferfi_es_a_szivarozas_szivarom_9.jpg

Manapság a helyszín elsődlegesen vásárként szolgál, ahol a több mint ezer kiállító kínálja portékáját az ide érkezőknek, jó alkalom ez az üzletkötésre.

Másrészt a divatrajongóknak kínál igazi csemegét, hiszen a „pitti pávái” különlegesen, kreatívan, a legújabb divat szerint vonulnak a rendezvényen, inspirációt nyújtva a jólöltözöttséghez.

A divatblogok és a street style felemelkedésével a Pitti Uomo valóságos szenzációvá vált az utóbbi években, januárban és júniusban az Instagramot elárasztják a stílusos férfiak.

szöveg: Lilla Stílusbogja >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr7315365940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása