Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szivar Szivarok Szivarozás

Szivarozok tehát vagyok!

Szivarozok tehát vagyok!

Ernie Kovacs a Dutch Masters szivarmárkát reklámozta, de valójában csak kubai szivart szívott

Magyar származású volt a televíziózás történetének egyik legnagyobb hatású zsenije

2020. január 05. - The Cigarmonkeys

Ernie (Ernő) Kovacs emigráns magyar szülők gyermekeként 1919. január 23-án látta meg a napvilágot a New Jersey-i Trentonban, ahol gyermekkorát is töltötte. Valamennyit még magyarul is tudott beszélni. A részeges magyar szakács karaktere rendkívül népszerű volt.

ernie_kovacs_loved_cigars_and_double_coronas_-cigarmonkeys_com_famous_cigar_smokers_97.jpg

Ernie Kovacs szivarügynök is volt, mielőtt az ötvenes-hatvanas évek amerikai televiziójának vitathatalanul leghíresebb, legbefolyásosabb sztárja lett.

ernie_kovacs_loved_cigars_and_double_coronas_-cigarmonkeys_com_famous_cigar_smokers_56.jpg

Ernie Kovacs azt vallotta, hogy a hosszú élet titka egy jó gőzfürdő, némi brandy, az egész éjszakákon át tartó munka, valamint napi húsz szivar.

ernie_kovacs_loved_cigars_and_double_coronas_-cigarmonkeys_com_famous_cigar_smokers_65.jpgMinden idők legjobb rádiós és tévés komikusának tartják Amerikában, a színész Jack Lemmon volt a legjobb barátja és amikor mindössze 42 évesen egy tragikus autóbalesetben meghalt, a temetésén Jack Lemmon mellett Frank Sinatra, Dean Martin, Billy Wilder, is vitte a koporsóját. Fél Hollywood kivonult búcsúztatni, ott volt Buster Keaton, Kirk Douglas, James Stewart, Charlton Heston, Groucho Marx és Milton Berle is. Itthon mégis keveset hallhatunk Ernie Kovacsról, az amerikai tévés komikusok legnagyobbikáról.

ernie_kovacs_loved_cigars_and_double_coronas_-cigarmonkeys_com_famous_cigar_smokers_4.jpg

Chevy Chase hívta őt először a „televíziózás legeredetibb géniuszának”

ernie_kovacs_loved_cigars_and_double_coronas_-cigarmonkeys_com_famous_cigar_smokers_42.jpg

Jó barátja, a világhírű Jack Lemmon egyszer azt nyilatkozta: „Kovacs tizenöt évvel a közönség előtt járt, ezért nem tudták befogadni.”

ernie_kovacs_loved_cigars_and_double_coronas_-cigarmonkeys_com_famous_cigar_smokers_1.jpeg

1986. július 29-én nyitotta meg az Amerikai Televíziózás Múzeuma (ma Paley Center) az Ernie Kovacs kiállítást, és ezzel egy napon felavatták a humorista csillagát a Hollywood Boulevardon.

ernie_kovacs_loved_cigars_and_double_coronas_-cigarmonkeys_com_famous_cigar_smokers_58.jpg

ernie_kovacs_loved_cigars_and_double_coronas_-cigarmonkeys_com_famous_cigar_smokers_17.jpgÍgy ő lett az első humorista aki csillagot kapott, akinek életművéről ilyen elismerően emlékeztek meg, ami nem is csoda: százmilliók megnevettetésével az Egyesült Államok és Nyugat-Európa legismertebb és legnézettebb humoristája volt.

 

ernie_kovacs_loved_cigars_and_double_coronas_-cigarmonkeys_com_famous_cigar_smokers_84.jpg

Neki köszönhető a Sesame Street, a Saturday Night Live (a legnézettebb amerikai esti beszélgető show) létrejötte, de a brit humorcsapat tagjainak bevallása szerint a Monty Python’s Flying Circust is Kovacs inspirálta.

 

>>>>>   The father of comedy, Ernie Kovacs, was born to a Hungarian couple, loved cigars and Double Coronas at that – (101 Photos) – cigarmonkeys.com

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarom.blog.hu/api/trackback/id/tr5215393760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása